‘Konutta asıl sıkıntı fiyat’

0
40

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, metrekare birim fiyatı belli bir seviyenin üstünde olan projelerin kolay kolay satılmadığını belirterek, “Şu an sektörde 5-6 bin TL’nin üzerinde birim fiyatlı projeler zorluk yaşıyor. Konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan.” dedi.
Mipim 2018 Uluslararası Gayrimenkul, Emlak ve Yatırım Fuarı’nda konuşan Akbal, Fuzul Grup olarak geçen yıl buraya ziyaretçi olarak geldiklerini hatırlatarak, buranın önemini bizzat gördükten sonra katılma kararı aldıklarını söyledi.
Akbal, “MIPIM’e katılmanın iki yönlü mesajı var. Biri Türkiye’ye yönelik mesaj verme. Diğeri ise Türk firmalarının da dünya klasmanında işler yapabileceklerini göstermek. Burada kurulacak temaslarla geleceğe yön vermek istiyoruz. MIPIM fuarına her yıl katılmamız gerektiğini öngörüyoruz.” diye konuştu.
Fuarda 3’ü Başakşehir’de, biri Gaziosmanpaşa’da olmak üzere 4 proje sergilediklerini aktaran Akbal, TEM Avrasya projesi satışlarında yüzde 60’ı geçtikleri bilgisini verdi.
Satıştaki başarının sebebini fiyat aralığının uygunluğundan kaynaklandığını söyleyen Akbal, “Metrekare birim fiyatı 4 bin 500, 5 bin arasında bir rakamla çok rahat satış gerçekleştirebiliyoruz. Şu an sektörde 5-6 bin TL’nin üzerinde birim fiyatlı projeler zorluk yaşıyor. Konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan.” diye konuştu.