Kompass’tan KOBİ’lere “İhracat Girişimcisi” ödülü

0
37

Online fuar imkânı ile Türkiye’deki KOBİ’lere dünya pazarlarına açılma fırsatı sunan Kompass’ın Türkiye’deki üyeleri arasında düzenlediği İhracat Girişimcisi yarışması sonuçlandı. Kompass.com kullanımları, üye profillerinin tam ve güncelliği, yaptıkları pazar araştırmaları ve gerçekleştirdikleri yurtdışı satışları gibi kriterler üzerinde yapılan değerlendirmede Gola Tekstil, Orjinal Metal ve Ziligen Kayış ödüle layık görüldü. Kompass Türkiye tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Kompass International CEO’su Patrick Coupier, 70 ülkeden 10 milyon şirket, 18 milyon yönetici bilgisinden oluşan geniş veritabanı, 56 binin üzerindeki faaliyet ve ürün kod yapısı ile Kompass’ın Türkiye’deki ihracatçı KOBİ’lerin pusulası olduğunu söyledi. Coupier, İhracat Girişimcisiyarışması ile KOBİ’leri ihracata teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek, ödül alan üç firmanın da Kompass sistemiyle dünya pazarlarına ulaşarak ihracatlarını ciddi boyutta artırmalarından çok memnun olduklarını söyledi.
 
İhracat Girişimcileri dünyayı araştırıyor
Kompass’ın e-ticareti ve ihracatı teşvik amacıyla verdiği ödülleri alan üç firmanın da yurtdışı pazarlarda fırsatları etkin bir şekilde değerlendirerek, pazar çeşitliliğini artırmaya odaklandıkları ve dünyanın dört biryanında pazar fırsatlarını değerlendirdikleri görülüyor. İhracat Girişimcisi ödülünü alan firmalardan biri olan ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Gola Tekstil, Kompass üzerinden ağırlıklı olarak Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ülkelerinde ihracat fırsatlarını değerlendirirken, metal sektöründe faaliyet gösteren Orjinal Metal ise Kompass üzerinden ağırlıklı olarak Almanya, Fransa, İtalya, İsrail, Tunus, Fas gibi ülke pazarlarına yönelerek, prinçprofil ve çubuk ihracatı gerçekleştiriyor. İhracat Girişimcisi ödülünü alan ve plastik sektöründe faaliyet gösteren Ziligen Kayış da Kompass üzerinden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Brezilya, Mısır, Cezayir, Tayvan, G. Kore, Tayland gibi dünyanın dört bir yanındaki pazarlara yönelik araştırmalar yaparak ihracat pazarlarını çeşitlendiriyor. 
 
7×24 açık on line fuar imkanı

İhracat Girişimcileri ödül töreninde konuşan Kompass Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Pişkin ise üç firmanın da Kompass sistemini etkin ve güncel bir şekilde kullanarak dünya pazarlarına açıldıklarını ve bu sayede ihracatlarını artırdıklarını söyledi. 70 ülkede e-ticaret platformu üzerinden faaliyet gösteren Kompass’ın firmalara 7×24 açık bir on line fuar imkanını sunduğuna dikkat çeken Pişkin, “Doğruluğu teyit edilmiş 10 milyon şirket ve 18 milyon yönetici bilgisinden oluşan geniş veritabanı, 56.000’in üzerindeki faaliyet ve ürün kod yapısı ve 70’in üzerindeki detaylı arama kriteri sayesinde Kompass üyeleri, yurtdışında hedefledikleri firmaları çok kolay ve hızlı bir şekilde nokta atışı bulabilme olanağına sahipoluyor” dedi. Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenen ve yüzde 80 teşvik kapsamında işbirliği yapılan üç e-ticaret firmasından biri olduklarını belirten Pişkin, “Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) öncülüğünde, Kompass’ın da aralarında yeraldığı üç e-ticaret sitesine üye olan firmaların yıllık üyelik ücretinin yüzde 80’ini karşılıyor. Bu anlaşma doğrultusunda Kompass olarak da önemli bir indirim sağlıyoruz. Bu kapsamda Kompass sistemine üye olan firmalar, yıllık toplam 1.189 TL gibi düşük bir ücretle kendilerini dünyaya tanıtma fırsatı yakalıyor” dedi.