Koç Holding’e dev ortak

0
38

Enerji, kimyasal ürünler, IT ve iletişim, demir-çelik, gıda sektörlerinin dâhil olduğu çok geniş bir yelpazede hizmet veren dünyanın en büyük holdinglerinden Mitsui, Koç Holding’in teknoloji yatırım şirketi Inventram’la ortaklık kuruyor. 

Mitsui&Co’dan yapılan açıklamada ‘Koç ile yaptığımız ortaklığın başka işbirlikleri için de yeni kapılar açacak önemli bir adım olacağına inanıyoruz” denildi.

Habertürk’ün haberine göre, Koç Holding Başkanvekili Ali Koç konuyla ilgili olarak “Mitsui ile kurduğumuz ortaklığın Japonya’dan ülkemize gelecek yeni yatırımlar için de kapı açmasını diliyorum.  Teknoloji yatırımları ve inovasyonu artıracak teşvik, eğitim ve yasal çerçevenin geliştirilmesi önem arz ediyor. Ülkemiz yurt içi ve yurt dışı çalkantılara rağmen ekonomik direncini koruyor”  açıklamasında bulundu.

Haberin ardından Koç Holding hisselerindeki artış cuma kapanışa göre yüzde 1,80’i aştı. 

‘DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR’
Japon Misiu firmasıyla ortaklık görüşmelerine 24 ay önce başladıklarını ve 29 Temmuzda anlaşmanın sağlandığını belirten Ali Koç, 15 Temmuz darbe girişiminin, Mitsui’nin Türkiye’ye olan inancını etkilememesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Ali Koç, ‘Ülkemiz pek çok yurtdışı ve yurtiçi siyasi ve jeopolitik çalkantıya rağmen ekonomik gücünü ve direncini koruyor. Diğer bir değişle ekonominin çok daha sağlam temellere dayandığını söyleyebiliriz. Ancak dünya hızla değişiyor ve büyük bir yarışın içindeyiz ve Türkiye’nin global konumunu güçlendirebilmesi, hepimizin telaffuz ettiği potansiyeline ulaşabilmesi için değişim rüzgarını fırsata dönüştürmesi ve tehditleri bertaraf edebilmesi için hızla inovasyon ve teknoloji gücünü, kapasitesini geliştirmesi gerekiyor. Bu bağlamda, bu hedefle teknoloji yatırımlarını ve inovasyonu besleyecek iklimin yaratılması için gerekli teşviklerin, eğitim ve teknoloji altyapısının ve yasal çerçevenin geliştirilmesi son derece büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda son dönemde hükümetimizin attığı öncü adımları takdirle karşılıyoruz ve bu adımların özel sektör için büyük bir teşvik, motivasyon unsuru olduğunu da sizlere belirtebilirim. Çünkü sanayi şirketlerimizde bunların faydalarını her gün görüyoruz’ dedi.

‘İNSAN KALİTENİZ NEREYE KADARSA GİDECEĞİNİZ YOL DA ORAYA KADAR’
Eğitimin önemine vurgu yapan ve Vehbi Koç’un ‘En önemli sermayem insan kaynağım’ sözünü hatırlatan Ali Koç, ‘Teknoloji, inovasyon  bunların hepsi güzel de her şeyin temelinde insan yatıyor. İnsan kaliteniz nereye kadarsa gideceğiniz yol da oraya kadar. Benim endişem, düşüncem  mevcut eğitim sistemiyle bizim arzu ettiğimiz, hak ettiğimiz insan kalitesine ulaşamayacağımız yönünde. Dolayısıyla burada yapısal reformlar, kısa-uzun-orta vadeli girişimler, uygulamalar, tohumların atılması gerekiyor ki çok çok iyi bir seviyede insan kaynağı geliştirelim. Bizim gibi ülkeler için bu çok çok önemli. Çünkü bizim 35-40 yıllık bir demografik fırsat penceremiz var ve bu fırsat penceresinde de nüfusun büyük çoğunluğu gençlikten oluşuyor. Gençliğin kaynağı, yakıtı umuttur  bu insanlara umut verebilmemiz için de onları çok çok iyi donatmamız, eğitmemiz, hazırlamamız gerekiyor’ şeklinde konuştu.

Japon Misiu firmasıyla ortaklık görüşmelerine 24 ay önce başladıklarını ve 29 Temmuz’da anlaşmanın sağlandığını belirten Ali Koç, 15 Temmuz darbe girişiminin, Mitsui’nin Türkiye’ye olan inancını etkilememesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

    FENERBAHÇE SORUSU
Ali Koç toplantının soru cevap bölümünde Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına adaylığıyla ilgili bir soruyu ‘Hiç kendini yorma, bundan sonraki soruyu alayım’ diyerek geçiştirince salonda bulunanların gülüşmelerine neden oldu.