KOBIL, İstanbul’dan dünyaya yazılım satacak

0
161

Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen büyük bankalarının mobil bankacılık uygulamaları için güvenlik çözümleri sağlayan Almanya merkezli Türk şirketi KOBIL, kripto yazılımlar ve cihazlar için akıllı kartlar konusunda çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye’nin inovasyon merkezi Teknopark İstanbul’da bir ofis açtı.
 
Yazılım ve donanım tarafında da araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yapılacağı bu yeni ofiste sadece Türkiye pazarına yönelik değil aynı zamanda Almanya, İsviçre, Avusturya ve Amerika pazarlarına yönelik, global pazar standartlarına uygun inovatif ürün ve çözümler geliştirilecek.
 
Almanya’nın üç ayrı noktasındaki Ar-Ge merkezlerinde değişen teknolojilere uygun, sürdürülebilir inovasyon temelinde, uluslararası standartla uyumlu çözümler tasarlayan KOBIL, bu alandaki güçlü bilgi birikimini Teknopark İstanbul’daki yeni ofisi üzerinden Türkiye’ye taşımayı da hedefliyor.
 
KOBIL’in Türkiye’de Ar-Ge yatırımlarına verdiği önemi ve bu alanda istihdam yaratma isteğini de ortaya koyan Kurtköy’deki bu yeni ofiste Ar-Ge konusunda çalışmaya istekli mühendislerin istihdam edilmesine öncelik verilecek ve burada geliştirilecek çözümler dünyaya ihraç edilecek.
 
Konuyla ilgili bilgi veren KOBIL CEO’su İsmet Koyun, “Bizim için Ar-Ge ve inovasyon olmazsa olmazlardan. Her ürünümüz kendi alanında özgün, yenilikçi yönleri, özellikleri olan çözümler. Pazardaki farkımız inovasyon ile müşteriler için yarattığımız katma değerdir. Bu ofisimizde geliştireceğimiz katma değeri yüksek ürünleri yurtdışına ihraç ederek Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Ar-ge konusunda çalışmaya istekli mühendisleri istihdam ederek ülkemizi dijital kimlik ve yüksek güvenlikli veri teknolojisi alanında dünyanın önde gelen güçlerinden birisi yapmayı da amaçlıyoruz.” dedi.