KİPTAŞ’tan 20 yıl vadeli veya yüzde 20 indirimli konut satışı

0
35

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat’ta başlattığı “Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti” kampanyasından ilham alarak “Güçlü Türkiye İçin” kampanyasını düzenlediklerini ve bu kapsamda ellerindeki 650 bitmiş konutu 20 yıl vadeye kadar satışa çıkardıklarını belirterek, “İlk defa peşin alımlarda yüzde 20 indirim imkanı getirdik. Böylece vatandaş 600 bin liralık daireyi 480 bin liraya alıp oturabilecek.” dedi.

“Güçlü Türkiye İçin” kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Yıldırım, Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega projeleri vasıtasıyla 20 yıl vadeli konut sahibi olma kampanyasını hayata geçirdiklerini söyledi.
Yıldırım, KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen her iki projede de teslime hazır konutların alıcılarına büyük avantaj sağlandığını ifade ederek, “Bundan evvel Emlak Konut GYO 20 yıl vadeyi ortaya koydu. Biz de bundan ilham alarak elimizdeki 650 bitmiş konutu 20 yıl vadeye kadar satışa çıkardık. Satışların stoklarla sınırlı olduğu kampanyanın sağladığı 60 aya vade farksız, 120 aya yüzde 0,45, 240 aya ise yüzde 0,79 vade farkıyla konut kredisi imkanının yanı sıra KİPTAŞ, yatırımcılara peşin alımlarda yüzde 20 indirim avantajı da sunuyor.” diye konuştu.

“Düzenlenen kampanya ile kolaylıkla ev sahibi olunabilecek” 
İsmet Yıldırım, Türkiye’de ilk defa tüketicinin bu kadar esnek ödeme modeliyle konut sahibi olacağını vurgulayarak, “KİPTAŞ olarak ‘Güçlü Türkiye’ için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu amaçla düzenlenen kampanya ile konut alıcılarına 240 ay vade avantajının yanı sıra peşin alımlarda yüzde 20 indirim de sağlıyoruz. Daha önce peşinat ve yüksek vade farkı nedeniyle konut sahibi olamayan vatandaşlar bu kampanya ile kolaylıkla ev sahibi olabilecek. İlk defa peşin alımlarda yüzde 20 indirim imkanı getirdik. Böylece vatandaş 600 bin liralık daireyi 480 bin liraya alıp oturabilecek.” ifadelerini kullandı. 

KİPTAŞ’ın ilk yıllarında, 10-12 yıl evvel banka kredilerinin olmadığını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O dönemler ekonomi çok sıkıntıdaydı. Ancak KİPTAŞ gibi kurumlar 48 ay vade ile 6 ayda bir de TEFE, TÜFE’ye oranla zam yaparak kendi imkanlarıyla daire satıyordu. Banka kredileri yoktu. Çok şükür, 2012’den sonra gelen ekonomik ivme ile hükümetin aldığı tedbirlerle yurt dışında olduğu gibi finans sistemleri ve bankalar devreye girdi. 5-10 yıl vadeli konut satışları patlama yaptı. Vatandaş böylece konut sahibi olma imkanına kavuştu. Tabii ekonomi büyüyünce TOKİ devreye girdi, ekonomiye ciddi bir ivme sağladı. Türkiye’nin kalkınmasında önemli sacayaklarından birisi inşaat. Türkiye’nin kalkınmasında ciddi bir yapılanması var. Buna da KİPTAŞ ve TOKİ olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

Yıldırım, mortgage kredilerine de değinerek, “Mortgage yasasına karşı olanlardan birisiydim. Ancak bizim sistemimiz ABD’deki gibi değil. Vatandaş ile birebir ve direkt bir sistem… Mortgage ile alakası yok. Çünkü Türkiye’de ev ve araba sahibi olmak vatandaş için önemli. Onu sahiplenmek için de varını yoğunu ortaya koyarak ödemesini yapıyor. Bilhassa konutta bir problem olmuyor. Ben 18 yıldır buradayım. Geri dönüş anlamında ödenmeyen sayısı 75 bin konuttan en fazla 15-20 tanedir. Onlara da yardımcı olduğumuz zamanlar olmuştur. Onun için 20 yıl vade mortgage sistemiyle alakalı değil. Vatandaşın ödemesini kolaylaştırıcı, bankalar biraz imkan sağlıyor, satıcılar imkan sağlayarak 20 yıl krediyi getirmiş olduk.” ifadelerini kullandı. 

“650 konutta yaklaşık 500-550 milyon lira ciro bekliyoruz”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, İstanbul’un en büyük dönüşüm projesi olacak Esenler projesini 1-2 ay içinde tanıtacaklarını, İstanbul’un, deprem riskinden dolayı bu projeye ciddi ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu yıl Süleymaniye Yenileme Alanı projesini de hayata geçireceklerini bildiren Yıldırım, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“8-9 yıldır çalışıyoruz. Son safhalara geldik. Projelerimiz bitti. Mülkiyet durumları hemen hemen tamamlandı. Parçalı mülkiyet, 730 tane parsel var. 100 dönüm arazi üzerinde çalışıyoruz. Biliyorsunuz orası bir çöküntü alanı haline geldi. Halbuki tespitlerimize göre, bizim bulunduğumuz yerde 330 tane eski eser var. Onu korumanız lazım. Çok ciddi çalışmalar yaptık. Bence İstanbul’un en önemli projesi. Bizde bir dönem eskiye karşı bir alerji vardı. Artık çok şükür bilinçlenerek koruma kültürü gelişti. Yüzde 80-90 iskan olacak. Birkaç tane belki turizme yönelik butik oteller olacak. Eski Osmanlı Türk mahallesi yeniden bugünkü şekliyle ortaya çıkacak.”

Söz konusu 650 konutta geniş dairelerin bulunduğunu ve 1+1 daire yapmayı çok fazla tercih etmediklerini aktaran Yıldırım, 650 konutta yaklaşık 500-550 milyon lira ciro beklediklerini ifade etti.

“Aldığımız arsaların yüzde 80’ine sosyal konut yapacağız”
İsmet Yıldırım, sosyal konuta ihtiyacın çok fazla olduğunu ancak İstanbul’da çok ciddi arsa problemi bulunduğunu ifade ederek, “Şu anda bir çalışmamız var. O çalışmaya dayanarak ucuz arsa temini yapma imkanımız var. Birkaç yerden aldık. Bunun yüzde 80’i sosyal konut olacak. Bir de memur konutları yapacağız. Bahçeşehir, Hadımköy, Pendik tarafında konut yapacağız. Memur konutlarına İstanbul’da oturan bütün memurlar katılıyor. Avantajlı fiyatlar oluyor.” bilgisini verdi.

Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün ranta dönüştüğünü savunan Yıldırım, “Kentsel dönüşümün mantığı şu olmalı; 40 yıldır oturan vatandaşımız yerinde oturabilmeli. Biz rant sağlamak için yokuz. O insanları bin liraya, 2 bin liraya aidatla orada nasıl yaşatacaksınız? Zeytinburnu’nda, Alibeyköy’de yaptık, vatandaşlar yerinde oturuyor. Rant da sağladık onlara ama yerinde oturuyor. O insanımız niye Fikirtepe’de oturmasın?” şeklinde konuştu.
Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin altyapı çalışmalarına başladığını belirterek, “Problemli olan birkaç ada vardı. Diğer müteahhitlere de heyecan geldi. Biz 2 adada o probleme destek vereceğiz. 61 adanın 7-8 tanesinde problem var. 2 tanesini zaten hallettik. Diğerlerinde inşaatlar devam ediyor. 2-3 yılda oralar toparlanır. Fikirtepe’ye mart ayında başlıyoruz. Dün onlara kira yardımı yaptık.” dedi. 

Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega projeleri
Verilen bilgiye göre, yüksek standartlarda yaşam vadeden ve her zevke hitap eden konut seçeneklerinin sunulduğu Vaditepe Bahçeşehir, bölgede prestijli bir yaşam projesi olarak konumlanıyor. Klasik mahalle yaşantısı konseptini modern şehir hayatına taşıyan sokakların yer aldığı Vaditepe projesi, az katlı ve yüksek katlı bloklardan oluşuyor. Son 15 yıl içinde planlı bir şekilde uydu kent olarak gelişen Bahçeşehir’de 2+1’den 5+2’ye kadar konut seçeneklerinin yer aldığı Vaditepe’de, 3+1 ve 4+1 dairelerde satışlar devam ediyor.
Estetik tasarımı ile öne çıkan Vaditepe Bahçeşehir’de hizmete giren 41 derslikli bin 300 kapasiteli ilkokul, 41 derslikli bin 300 öğrenci kapasiteli ortaokul, 72 derslikli 2 bin 160 öğrenci kapasiteli lise ve 3 caminin yanı sıra zengin sosyal donatı alanları site sakinlerine sunuluyor.

Hemen teslim dairelerin sunulduğu ve yaşamın başladığı Venezia Mega projesi de Gaziosmanpaşa’da yer alıyor. İtalyan mimarisinin güzel örneklerinden Venedik konseptiyle tasarlanan proje tarihi dokusu, su kanalları ve mimari estetiğe sahip.

82 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu olan proje, 2 bin özel konutun bulunduğu, 200 mağazalı açık hava alışveriş merkezi ve 25 bin metrekarelik alana sahip modern ofis etaplarından oluşuyor. Venezia’da ayrıca, yürüyüş yolları, su kanalları, büyük meydanlar bulunuyor. 

Projede, Venedik kanallarından esinlenerek hayata geçirilen su kanallarında gondolla gezinti yapma imkanı sunuluyor. Venedik hayalinin gerçeğe dönüştüğü Venezia’da San Marco Meydanı da inşa edildi. Venezia Mega’da 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri yer alırken, lüks ve konforlu detaylara sahip konutların büyüklükleri 60 metrekare ile 240 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

Konut alıcılarına yüksek standartlarda bir yaşam vadeden projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, buhar odası, sauna, oyun sahaları ve çocuk parkları gibi birçok ayrıcalık da sunuluyor.