Kılıçdaroğlu: Vaatlerimiz kuruşu kuruşuna hesaplandı

0
22

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ortak yayınında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Hükümetin dış politikasını eleştiren CHP Lideri, “Davutoğlu’na ilk görüşmede söyledim, dış politika yanlış. Radikal grupların ülkeye girişini engelleyeceğiz. Esad’lı veya Esad’sız her türlü çözüme katkı sağlayacağız. Suriye konusunda atak olan Türkiye şimdi kapıda bekliyor. Biz dönem Ortadoğu’nun lideriyiz diye geziyorlardı, şimdi hiçbir yerde itibarları kalmadı. Davutoğlu’nun dediği değil; eğer bir konuda anlaşmazlık varsa dış politikadır” dedi. 

Kılıçdaroğlu, seçim vaatleri sonrası çıkan ‘kaynak’ tartışmalarına da cevap verdi. CHP Lideri “Bu ülkede kaynak var niye olmasın? Düne kadar eleştiriyorlardı şimdi bizim beyannameyi kullanıyorlar. Samimiyetimle söylüyorum, yaptığımız bütün vaatler kuruşu kuruşuna hesabı yapılan vaatlerdir. ” diye konuştu.

“İşsizlik Türkiye’nin en derin travmalarından biri”
Partisinin seçim beyannamesi ile ilgili bilgiler veren Kılıçdaroğlu, kendi iktidarlarında gençlere yöneleceklerini anlattı. Üniversite öğrencilerin yurt sorununu bir yıl içerisinde çözeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye nüfusunun yarısı genç. Dolayısıyla sorunu en çok hisseden onlar. Bir şekilde onların yaşadıklarını onlara duyurmamız lazım.. Biz söz verdik. Bildirgemizi gençlere adadık. Bir yıl içerisinde üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözeceğiz…Her 4 üniversite öğrencisinden bir işsiz. Aslında işsizlik ülkenin en derin travmalarından biri. İşsizlik paranın bir sorunu olmaktan çok bir insan sorunu. Dolayısıyla ona emeğinin karşılığını alabileceği bir iş bulmamız lazım.” açıklamasını yaptı.