Kerry’nin bisiklet gezisi hastanede bitti

    0
    11

    İsviçre’nin Cenevre kenti yakınlarındaki Fransa’nın Scionzier bölgesinde, bisikletle kaza yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, sağ kalça kemiğinin kırıldığı belirtildi. 
    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Cenevre Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Kerry’nin sağ kalça kemiğinde kırık olduğunu bildirdi.
    Açıklamada, Kerry’nin, bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikeye yol açacak bir durumunun söz konusu olmadığı ifade edildi.
    Kerry’nin bugün Boston’daki Massachusetts Hastanesine sevk edileceği belirtilen açıklamada, tedavinin kendi doktoruyla sürdürüleceği vurgulandı.

    -İspanya ve Fransa ziyaretleri iptal
    Kirby açıklamasında, Kerry’in bu hafta içinde yapmayı planladığı İspanya ve Fransa ziyaretlerinin iptal edildiğini, Paris’te 2 Haziran Salı günü düzenlenecek DAEŞ ile mücadele bakanlar toplantısına da uzaktan bağlantı ile katılmasının planladığını belirtti.

    Kerry ile İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif, nükleer müzakereler kapsamında dün Cenevre’de bir araya gelmişti. Kerry, bir çok kez İsviçre’de bisiklete binmişti.
    ABD’nin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdindeki büyükelçiliği yetkilisi, daha önce yaptığı açıklamada, Kerry’nin bacağının kırıldığını kaydetmişti.