Karl Lagerfeld Türkiye’deki ilk mağazasını Nişantaşı’nda açtı

0
451

Dünyaca ünlü kadın giyim ve aksesuar markası Karl Lagerfeld, Türkiye’deki ilk mağazasını İstanbul’da Demsa Group işbirliğiyle ile açtı. Nişantaşı Brandroom Courtyard’da yer alan 80 metrekarelik mağaza ile Türkiye pazarına giriş yapan markanın gelecek hedeflerinde Türkiye pazarında daha da büyümek ve yeni pazarlara girmek var. Dünya çapında kendilerinin yönettiği toplam 17 mağazası bulunan marka beş yıl içerisinde bu sayıyı 200’e çıkarmayı planlıyor. Markanın Türkiye’de açılan son mağazası dışında Belçika, Rusya, Çin, Fransa, Almanya, İsviçre, İngiltere ve Hollanda’da mağazaları bulunuyor. Şirket 2014 yılında net satışlarını ikiye katlamayı hedefliyor.

Karl Lagerfeld CEO’su Pier Paolo Righi’ye göre kendilerini diğer markalardan ayrıştıran en önemli özellikleri ulaşılabilir olmak. “Lüksü tüketiciyle buluşturuyoruz ve bunu da ulaşılabilir bir şekilde yapıyoruz. Karl Lagerfeld marka olarak ‘exclusive’ olmaktan çok ‘inclusive’. Fiyatlarımız da o yüzden ekonomik. Channel, Fendi gibi markalarla fiyatlarımız kıyaslanamaz” diyor Righi. Righi; Karl Lagerfeld markası, Türkiye pazarı ve markanın gelecek hedefleriyle ilgili sorularımızı yanıtladı:
 
Karl Lagerfeld markasını birkaç kelimeyle tanımlayabilir misiniz?
İronik, ikonik, yaratıcı ve “rocky”.
 
Markanın tasarımlarındaki felsefe nedir?
Tasarımdaki felsefe aslında Karl’ın kendi felsefesine dayanıyor. Markaların DNA’sını oluşturuyor aslında Karl. Kendini aslında tanımlıyor bir açıdan tasarlarken. Oldukça basit tasarımlar ve beraber çalıştığı tasarım ekibiyle de oldukça güzel işler ortaya çıkarıyorlar. Ayrıca markayı tanımlarken kullandığım kelimeler de aslında Karl’ın ortaya koyduğu tasarımların bir özeti.
 
Dünya çapında kaç mağazanız bulunuyor?
17 mağazamız bulunuyor. Son mağazamızı Paris’te açtık. Londra’da açtığımız bir mağazamız bulunuyor. Ayrıca son dokuz ay içinde Çin’de beş mağaza açtık. Bunun dışında da çeşitli ortaklarla; Türkiye’de Demsa Grup, Ortadoğu’da Shaloop Goup’la açtığımız mağazalar da bunlara ekleniyor. Toplamda kendimize ait ve bizim yönettiğimiz bu 17 mağaza dışında 10 tane daha sayabiliriz.
 
Yeni pazarlara giriş yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabii ki düşünüyoruz. Planlarımız arasında beş yıl içerisinde 200 mağazaya ulaşmak var. Bu 200 mağaza da çeşitli yerlerde olacak. Sadece Avrupa’da değil, Orta Asya ve Rusya bizim için önemli pazarlar. Rusların özellikle son zamanlarda markamıza ilgisi çok büyük. Çin dışında Asya’da çeşitli yerlerde mağaza açmaya devam edeceğiz. Kuzey ve Güney Amerika’da açmayı düşünüyoruz. Ortaklı olabilir bu mağazalar ancak yavaş ve emin adımlarla ilerlemeye çalışıyoruz. Karl global bir ikon ve markası da global bir marka.
 
Türkiye pazarından beklentileriniz nedir?
Daha önce de Türkiye’de defalarca iş amaçlı bulunduğum için Türkiye pazarını ve Türk insanlarını gözlemleme şansım oldu. Türk insanlarının oldukça modern ve modaya düşkün olduklarını düşünüyorum. Yeniliklerle çok yakından ilgileniyorlar. Türkiye pazarı da oldukça iyi durumda ve belki mağaza sayımızı da artırabiliriz ileride. Daha önceden de Harvey Nichols’ta da hem İstanbul hem Ankara’da yer alıyorduk. Satışlarımızın daha da iyiye gideceğinden eminim o yüzden. Bir markayı iyi bir pazara sokmak, müşteriyle buluşturmak oldukça önemli, emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.
 
Markanın gelecek planları arasında neler bulunuyor?
Gelecekte daha çok aksesuar alanında ilerleyeceğiz. Çantalara ağırlık vereceğiz. Bunun dışında da mağazalarla daha da büyümeyi hedefliyoruz.