Kandilli Rasathanesi’nden uyarı

0
39

Kandilli Rasathanesi, saat 01.31 sıralarında meydana gelen ve merkez üssü Gökova Körfezi olan depremin 6.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Bodrum açıklarında meydana gelen depremle ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Özener, artçı sarsıntıların sürdüğünü 5,5 şiddetine kadar deprem meydana gelebileceğini belirterek, “Vatandaşların her an teyakkuzda olmalarını öneriyoruz” dedi.
Özener, ilk önce 6,2 olarak açıkladıkları deprem şiddetini 6,6 olarak revize ettiklerini belirtti.

160 artçı meydana geldi
Haluk Özener, deprem sonrası bölgede 160 artçı sarsıntının meydana geldiğini ve bunların en büyüğünün 4,8 şiddetinde olduğunu ifade etti. Özener, depremin yerin 5 kilometre yerinde gerçekleştiğini bu nedenle de daha şiddetli hissedildiğini söyledi.

80 civarında yaralı var
“Bu deprem sonrasında bir tsunami meydana geldi” diyen Özener, “Tsunami 13 santim olarak kaydedildi. Kıyıdan 100 metre içeri kadar su girdi” değerlendirmesini yaptı. Özener, vatandaşların her an teyakkuzda olmasını önerdiklerini 5,5 şiddetine kadar yeni deprem yaşanabileceğini bildirdi. Özener, Depremde 80 civarı yaralı var. Bu yaralılar deprem sırasında heyecanlanarak kaza yaşayanlardan oluşuyor” dedi.