Kaan Terzioğlu GSMA Yönetim Kurulunda

0
37

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, dünya çapında 800’den fazla iletişim operatörünü bünyesinde barındıran Dünya GSM Birliği (GSMA) Yönetim Kuruluna seçildi.

Şirket açıklamasına göre, mobil iletişim sektörünün rotasına yön veren ve 800’ün üzerinde GSM şirketinin üyesi olduğu GSMA, 26 yönetim kurulu üyesini belirledi. Terzioğlu, 2 yıllık yeni dönemde GSMA’nın yönetim kurulunda görev yapacak.

GSMA’nın yeni yönetim kurulu 1 Ocak itibariyle göreve başlayacak ve 2 yıl süreyle sektöre yön verecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Terzioğlu, Türkiye’nin dünyada mobil iletişim konusunda en ilginç hikayeye sahip ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Turkcell’in 4.5G’de üstlendiği teknolojik liderlik, servis odaklı büyüme modeli ve bölgedeki gücüyle GSMA’ya katkıda bulunmaya devam edeceğini dile getiren Terzioğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin pek çok Batılı kurum tarafından yalnızlaştırıldığı bu dönemde GSMA gibi önemli bir kurumda yer almanın ayrı bir değeri var. Türkiye’nin geleceğine yön vereceğine inandığımız bu dönemde, mobil iletişim sektörünün gelişmesi için bizlerle aynı özveri içerisinde çalışan ve destek veren Türk Telekom’a ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gibi değerli iş birlikleri ile ülkemizi uluslararası platformlarda daha da üst yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz. Böyle bir süreçte bu güçlü organizasyonda yer almaktan ülkemiz ve şirketim adına gurur duyuyorum.”

GSMA, dünyada 800’den fazla GSM operatörünü ve ilgili yan sektörlerdeki yaklaşık 300 şirketi temsil ediyor. GSMA ayrıca, mobil iletişim sektörünün en büyük etkinliği olan Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress) başta olmak üzere pek çok bölgesel toplantı ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Mobil iletişimin insani kalkınmaya destek verme konusundaki gücünün her geçen gün artması üzerine, GSMA kalkınma hedefleri konusunda da seferberlik başlatmış ve Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik desteğini açıklamıştı.

Terzioğlu Avrupa’nın en güçlü 10 telekom lideri arasında
Öte yandan Terzioğlu, sektörün en itibarlı yayınlarından Global Telecoms Business dergisi tarafından telekomünikasyon dünyasının en güçlü isimlerinden biri olarak seçildi. 2016 yılının en güçlü 100 teknoloji insanı listesinde (GTB Power100 2016) Türkiye’den Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu yer aldı. Derginin bölgelere göre yaptığı değerlendirmede de Terzioğlu, Avrupa’nın en etkili 10 isminden biri oldu.

Global Telecoms Business, Terzioğlu’nun Genel Müdür olarak göreve başladığı Nisan 2015’ten bu yana geçen süre içinde, Turkcell’in mobil ve sabit hizmetlerini entegre bir yapıya kavuşturarak dönüşüm başlattığına dikkati çekti. Dergi ayrıca, Turkcell’in 4.5G teknolojisini hayata geçirdiğini, 5G’ye geçiş için altyapı oluşturduğunu ve BiP, fizy, TV+ gibi ürünleriyle veri tabanlı hizmetlere odaklandığını da vurguladı.