Johnny Depp’in filmi Google Chatbot’la gerçek oluyor

0
81

Johnny Depp’in başrolünde oynadığı 2014 yılı yapımı Transcendence (Evrim) filmi, Google’ın çalışmalarıyla gerçek olma yolunda. “Öğrenen makineler” üzerine yoğun bir şekilde çalışan şirketlerin başında gelen Google’ın, “chatbot” adı verilen yapay zeka makinesinin nasıl çalıştığıyla ilgili son bilgileri paylaşıldı. 

Teknoyo‘nun haberine göre, İnsanlarla sohbet edebilen ve sorulan sorulara cevap veren en ileri yapay zeka sistemlerinden biri olan Google’ın ‘neural (yapay sinir ağları) bilgisayarı’ Chatbot’u, bakın insanların sorduğu hangi sorulara ne cevaplar verdi:

Hayatın anlamı nedir? Daha iyi hizmet vermek
 
Yaşamın amacı nedir? Sonsuza kadar yaşamak
 
Şu an neredesin? Hiçliğin ortasındayım
 
Ölümün nedeni nedir? Bir yaşama sahip olmak
 
Duyguların amacı nedir? Bilmiyorum
 
Ahlak nedir? İnsanlığın entelektüel özüdür
 
Bill Gates hakkında ne düşünüyorsun? İyi birisi

Bill Clinton kimdir? O bir milyarder.
 
Messi hakkında ne düşünüyorsun? Mükemmel bir oyuncu.
 
DÜNYAYI ELE GEÇİRMESİNE DAHA VAKİT VAR
Anlaşılan Google’ın Chatbot’unun kafası biraz karışık. Ama merak ettiğimiz hemen hemen herşeyi sorduğumuz internet, arama çubuğuna daha birkaç harf yazınca çıkan öneriler, “bu da ilginizi çekebilir” başlıkları ve hatta akıllı telefonlar için geliştirilen sanal asistanlar hesaba katıldığında, yapay zeka makinelerinin de yakın zamanda  hayatımıza yerleşeceği kesin gibi. Google’ın Chatbot’u ile yapılan sohbet denemelerini tamamına buradan erişebilirsiniz.
 
Bu arada izleyemeyenler için kısa bir özet yapalım: Transcendence filminde  yapay zeka projesini yürüten Dr. Will Caster karakterini oynayan Johnny Depp, teknoloji karşıtı radikal bir grubun saldırısı sonucu ölür. Kendisi gibi bir bilim insanı olan eşi Evelyn, Will’in beynini gelişmiş bir süper bilgisayara entegre eder. Will’in bedeni ölmüştür ama beyni yapay zeka yardımıyla eşiyle yeniden iletişime geçer ve Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığı ile tüm dünyayı yönetir hale gelir