Jeff Bezos 2018’de uzaya uçuracak

0
49

Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin gelecek yıl testlere başlayıp, 2018 yılında da yolcuları uzaya götürmeyi hedefliyor.

Business Insider’ın haberine göre, Blue Origin’in üretim fabrikasını medya mensuplarına gezdiren Bezos, Amazon.com’u kurduğundan beri ticari anlamda uzay uçuşları yapma hedefine sahip.

Bezos, “Test uçuşlarına büyük ihtimalle 2017’de başlayacağız. Eğer başarılı olursak 2018 yılında insanlar ödeme yaparak astronot olabilecek” dedi.

New Shepard adlı uzay aracından 6 tane üretmeyi planlayan şirket, New Shepard’ın 6 yolcu ile dünya dışında 100 kilometre yol gidebileceğini açıkladı. New Shepard ile uzay yolculuğu birkaç dakika sürecek. Bu süreç yer çekimsizliğini ve uzayın derinliğini anlamak için yeterli olacak.

Blue Origin’in ilk test uçuşunda gönderdiği roket 2015 Nisan ayında uzayda kaybolmuştu; fakat kapsül yere güvenli bir şekilde inmeyi başardı. İkinci uzay gemisi 2 test uçuşu yaptı, önümüzdeki günlerde 2 tane daha uzay gemisi üretecek Blue Origin, gemilere yolcular için pencereler de ekleyecek.

Blue Origin uçuşlar için fiyatları henüz belirlemiş değil. Bezos’un söylediğine göre fiyatlar Richard Branson’un Virgin Galactic şirketiyle yarışacak.

Galactic uçuş için biletleri 250 bin dolardan satılıyor. Bir diğer şirket XCOR Aurospace 2 kişilik Lynx için kişi başı 100 bin dolar ücret istiyor.

Bezos Blue Origin’e 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptı. Şirket seneye çalışan sayısını ikiye kaylayıp 1.200’e çıkaracak. Bezos şirketin harcamalarını gerekli olduğu sürece cebinden ödemeye devam edeceğinin altını çiziyor.