Jatomi Fitness nasıl iflas etti?

0
21

Salı akşamı üyelerinin spor yapmaya gittiği sırada öğrendikleri ve kısa sürede sosyal medyada yayılan ünlü spor tesisi Jatomi’nin kepenkleri indirmesi bir anda ülke gündemine oturdu.

Jatomi Fitness’in Türkiye’deki yöneticileri şirketin Polonya’daki merkezinden alınan ani kararı izah etmekte güçlük çekiyor. Hatta onlar da maaşlarını alamadığı için mağdur edilmiş durumda. İflas ve kapanma sürecine ilişkin tüm gelişmeler Polonya’daki merkezden yönetiliyor. 

Haberturk.com Ekonomi Servisi’nin dün ulaştığı Jatomi Fitness İdari Direktörü Trevor Brennan, tüm mücadelelerine rağmen oluşan zararı karşılayamadıkları için Türkiye’deki faaliyetlerini durduklarını belirtmişti. İçeride parası olan üyeler ile aylardır maaşlarını alamayan çalışanlarına da mesaj gönderen Brennan, şirketin iflas sürecine girdiğini ve alacaklı olan kişilerin mahkemelere başvurmaları gerektiğini açıklamıştı. 

Bugün ise Jatomi Fitness’ın Polonya’daki merkezinden bir açıklama daha yapıldı. Şirketin Kurumsal İletişim Direktörü Magdalena Kotula’nın servis ettiği ve Genel direktör Trevor Brennan imzalı basın bildirisinde dünkü açıklamalara benzer ifadeler kullanıldı. Jatomi Fitness Group, İstanbul’daki ilk salonunu açmasından bu yana ağır mali zarar nedeniyle Türkiye’den çekilme kararı aldıklarını yineleyen Brennan şu ifadeleri kullandı. 

“Türkiye operasyonları 2012-2015 yılları arasında daimi olarak ekonomik olarak beklentilerin altında kaldı. 3 yıllık süreçte her yıl yaklaşık olarak 4,5 milyon euro olmak üzere toplamda 18,7 milyon euro zarar ettik. 2016 yılı için zarar beklentimiz ise 3,5 milyon euro. Böyle bir tabloda şirketimizi düzlüğe çıkarma çabalarımıza rağmen, Türkiye’deki salonların oldukça yüksek kiraların da etkisiyle ticari faaliyetlerimizin sürdürülebilir olmadığına karar verdik.”

Yaplan basın bildirisinde İngiliz milyarder John Caudwell’in  2012 yılında şirketin yatırımcı olduğu hatırlatıldı ve yönetimde bir rolü olmadığı açıklandı. Caudwell’in şirketin sadece bir yatırımcısı olması nedeniyle Türkiye’deki oparasyonların sona erdirilme kararında bir etkisi olmadığı duyuruldu.

MİLYARDER YATIRIMCIDAN AÇIKLAMA YOK
Ulaşmaya çalıştığımız Jatomi Fittnes’in en büyük yatırımcısı olan İngiliz milyarder John Caudwell ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Mobil telefon satan Phones 4u şirketinin kurucu ortağı olan John Caudwell’ın Türkiye’de batan Jatomi Fitness için 2,5 milyar dolarlık yeni yatırım yaptığı öğrenilmişti.