Japon kültürünü tanımak için deneyimsel Japon eğitimi…

0
68

1959 yılında kurulan (The Association for Overseas Technical Scholarship (Denizaşırı Teknoloji Bursları Kursiyerleri Derneği; AOTS) Japon ekonomi, ticaret ve sanayi bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten bir devlet kuruluşu. AOTS’un en önemli amacı, pek çok ülkedeki üst düzey yöneticiyi, Uzakdoğu kültürüyle tanıştırmak. Mesleki anlamda teknoloji ve yöneticilik gibi alanlarda verilen eğitimlere Türkiye de 1959 yılından beri katılıyor. AOTS kurslarına bugüne kadar 168 ülkeden 350 bin kişi katılırken, Türkiye’den 379 kişi bu eğitimlerden yararlandı. Eğitim masraflarının yüzde 75’i Japonya’daki fon şirketlerinden sağlanıyor. Kursların süresi verilecek eğitimlere göre değişiyor. Bir haftalık kursun maliyeti, 200 bin yenden (2 bin 600 dolar) başlıyor.
 
AOTS Dernek Başkanı Kazuo Kaneko, “AOTS için Türkiye büyük önem taşıyor. Daha önceleri kültür yakınlığı dolayısıyla daha çok Asya ülkelerini tercih eden Japon firmaları tüm dünyaya açılıyor. Türkiye de bu ülkelerden biri. Bunun en büyük nedeni Türkiye’nin stratejik konumu” diyor. AOTS faaliyetlerini Nisan 2012’de kurduğu The Overseas Human Resources and Industry Development Association (HIDA) ile bir başka alana taşıdı. Çalışmalar, AOTS kanalıyla eğitim almış ve bunu çalıştıkları şirketlerde başka kişilerle büyütmeyi amaçlayan yöneticilerin liderliğinde devam ediyor.
 
Türkiye’de de HIDA’yı faaliyete geçiren kişi, daha önce AOTS kursuyla Japonya’ya giden Tayfun Çaylan. HIDA Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çaylan, 2010’da 15 kurucu üye ile kurduğu derneğin amacını, Japonya ile endüstriyel ve sosyal ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve sanayi gelişimine katkıda bulunmak olarak açıklıyor. Çaylan’ın girişimleri, Türkiye’yi, HIDA’nın 43’üncü ülkesi yaptı. HIDA, Japonya’daki eğitimlerini dört farklı şehirde bulunan ve Kenshu Center adı verilen merkezlerde düzenliyor. Bu merkezler Tokyo, Yokohama, Osaka ve Nagoya kentlerinde.
 
Kenshu Center adı verilen bu merkezlerin en önemli özelliği; eğitim salonu, yemekhane, kütüphane, çamaşırhane gibi tüm ihtiyaçların karşılanabildiği birer eğitim kompleksi olması. Çaylan, Türkiye’den Japonya’ya giden yöneticilerin programa ilgisinin yüksek olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Kursiyerlerin büyük çoğunluğu Toyota, Honda, Toyotetsu gibi Japon firmalarının çalışanlarından oluşuyor. Türkiye bu sayı ile dünyada 29’uncu, Avrupa’da ise dördüncü sırada yer alıyor. Türkiye’den katılımcıların sayısını artırmak istiyoruz” diyor.
 
HIDA, dünyanın çeşitli bölgelerinde teknik ve yönetsel gelişim ihtiyacı olan kişilere ciddi şekilde planlanmış ve maddi olarak da desteklenmiş şekilde eğitim ve fırsatlar sunuyor. Dünyanın farklı bölgelerindeki insan gücü gelişimi için, bir beklentisi olmadan, sadece gelişim amaçlı çok önemli role sahip aynı zamanda. Çaylan, Japonya’nın teknoloji ve yönetim konularındaki uzmanlığından faydalanmak isteyen yönetici ve mühendislere eğitim fırsatları sunduklarının altını çiziyor. Bu fırsatlardan yararlananlardan biri de Yalçın İpbüken. Yalın Enstitü Kurucusu ve Başkanı İpbüken, HIDA kurslarına Koç Holding’te çalışırken kursiyerler göndermiş. HIDA’yı kuruluşundan itibaren tanıyor. İpbüken, “Beş haftalık HIDA kurslarına beş kişiyi gönderdim. Katılan arkadaşlarıma çok fayda sağladı.
 
Önemli hocalardan ders aldılar. Önde gelen Japon kuruluşlarını ziyaret ettiler. Japon kültürü ile tanıştılar. HIDA programlarının Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağına inanıyorum” diyor.
 
2002 yılında kurulan Yalın Enstitü, her sene belirli sayıda yöneticiyi 10 günlüğüne Japonya’ya Study Mission programı çerçevesinde götürüyor. Bu program içinde katılımcılar, başta Toyota olmak üzere önde gelen Japon fabrikalarını ziyaret ediyor, eğitimler alıyorlar, Japon iş kültürünü yakından tanıyorlar.
 
HIDA ve eğitimlerinden yararlananlardan biri de Anadolu Grubu İnsan Kaynakları Koordinatörü ve HIDA Kurucu Üyesi Osman Alptürer. 2002 yılında Japonya’da eğitim alan Alptürer, bir ay konaklamalı yönetim eğitimi sonrasını anlatırken, “HIDA kuruluş yıllarından itibaren yurtdışında faaliyette bulunan Japon firmalarının önderliğinde, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki bu firmalarda çalışan lokal çalışanların, yöneticilerin teknik eğitimi için kurulmuş bir organizasyondu. Daha sonra yelpazesini genişletti. Ancak 2000’li yılların başında sadece teknik eğitimler değil, yönetsel eğitimler de HIDA bünyesinde verilmeye başlandı. Ben de bu vesile ile İK konusunda Honda Türkiye tarafından eğitime dahil edildim” diyor.
 
Alptürer eğitimlerin katkısını ise şöyle açıklıyor: “Japonya gibi gelişmiş bir ülkede uygulanan teknik ve yönetsel konularla ilgili, gelişmekte olan ülkelerdeki yöneticileri ve çalışanları eğitmek, hem yurtdışındaki Japon firmalarına katkı sağlıyor hem de o ülkedeki kişilerin bilgi ve deneyimini yukarıya taşıyor. Ayrıca, Japonya’yı ve kültürünü yabancı ülkelere, kişilere tanıtmak ve anlatmak açısından da önemli bir köprü görevi görüyor” diyor.
 
HIDA 2015 yılında imkanlarını daha da artırmak istiyor. Çaylan hedefler konusunda şu bilgileri veriyor: “Son üç yıldır sadece ülkemiz çalışanlarına yönelik olarak Japonya’da düzenlenen The Production Management Program for Turkey (TRPM) isimli eğitimin bu sene de tekrarlanmasını sağlamak istiyoruz. Bunun yanı sıra, Lecturing Tour adı verilen program kapsamında ülkemize bir Japon uzmanı getirip, iki-üç günlük, genele açık bir seminer programı düzenlemeyi arzuluyoruz. Ayrıca, son iki yılda ülkemize altı Japon vatandaşının stajyerlik kapsamında altı aylık süre ile gelmesini sağladığımız Global Internship Project isimli program ile ülkemize daha fazla Japon çalışanın davet edilmesini sağlamak istiyoruz.”
 
Dernek olarak öncelik verilen projeler böyle. Bunun yanı sıra, ekim ayı sonunda yapılan genel kurulda dönem başkanlığına seçilen HIDA Türkiye, Avrupa Federasyonu (European Federation of AOTS Alumni Societies-EFAAS) içinde yer alan diğer yedi ülke ile ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ayrıca 2018 yılında sekiz şehrin daha aday olduğu genel kurul toplantısının 10’uncusunun İstanbul’da yapılması için aday oldu.
 
Bir diğer çaba ise, HIDA ağı içinde yer alan ülkelerin ticari işbirliklerini artırmak. Bunun için de HIDA Research Institute isimli portal, Türkiye’yi de kapsayan önemli uygulamalardan biri. Çaylan, “2015 yılı için Türkiye’den daha fazla yöneticinin kariyerlerine katkı sağlamak amacıyla HIDA’nın eğitimlerine ilgi göstereceklerini söylemek mümkün” diyor ve ekliyor: “Türkiye-Japonya arasında kariyer ve liderlik, yöneticilik adına ciddi bir köprü görevi oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Yeni nesil yöneticilerin daha çok ilgi gösterdiği HIDA eğitimleri, iş dünyasında verimli bir etki yaratacak.”