​İsveç 45 milyar SEK tutarında tahvil alacak

0
31

İsveç Merkez Bankası (Riksbank) bugün yaptığı toplantıda gösterge konusundaki repo faiz oranını yüzde -0,50 seviyesinde tutmaya ve 45 milyar SEK tutarında daha devlet tahvili almaya karar verdi. 
 
Faiz oranının beklentilere paralel olarak değiştirilmemesinin ardından yapılan açıklamada, “İcra Kurulu 2016 yılının ikinci yarısında 45 milyar SEK tutarında daha devmet tahvili alımına karar verdi. Bu, İsveç Kronu’nun tahmin edilenden daha hızlı değerlenmesi veenflasyondaki yükselişte kırılma yaşanması riskini azaltacak” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada İsveç ekonomisindeki güçlü kalkınmanın yeni tahvil alımlarının önceden yapılanlara göre biraz daha yavaş olmasını haklı gösterdiği belirtilirken, 30 milyar SEK tutarında nominal tahvil ve 15 milyar SEK tutarında reel devlet tahvili alınacağı ifade edildi.
 
Riksbank, enflasyonun artmakta olduğunu ve fiyat istikrarının sağlanması için gerektiğinde daha fazlasını yapmaya hazır olduğunu belirterek, “Para politikasını ihtiyaç olması halinde çok daha genişlemesi yapmak için yüksek seviyede hazırlıklı olmaya devam ediyoruz”ifadelerini kullahndı.