İşte Microsoft’un yeni tarayıcısı

0
92

Microsoft’un yıllardan beri resmi Windows tarayıcı yazılımı Internet Explorer, Windows 10 ile birlikte yerini teknoloji devinin yeni tarayıcısına bırakıyor. Proje ismi Spartan olarak bilinen yeni tarayıcının adı bugün Microsoft tarafından resmen açıklandı: Microsoft Edge.

Micrososft’un dün başlayan Build Konferansı’nda nihayet Windows 10’un web tarayıcısı da resmiyete kavuştu. Geçen Ocak ayında gerçekleştirilen Windows 10 etkinliğinde anılan ve proje adı Spartan olarak bilinen tarayıcının gerçek adı Microsoft Edge olarak açıklandı.

Edge’nin logosu Internet Explorer’ın 1996 yılından beri kullandığına benzer olarak “e” harfi şeklinde tasarlandı. Microsoft İşletim Sistemleri Şefi Joe Belfiore konferansta yaptığı açıklamada artık “e” ikonunun öncekinden tamamen farklı ve daha iyi bir anlam taşıdığını söyleyerek, Edge’nin Internet Explorer’a göre çok üstün olduğunun sinyalini verdi. Microsoft, yeni tarayıcısı Edge’yle birlikte, Chrome ve Firefox’la rekabeti güçlendirmeyi amaçlıyor.

HERKES İÇİN, HERŞEYİ ÇALIŞTIRAN WINDOWS
Microsoft, konferansta Windows’la ilgili başka açıklamalar da yaptı. Bu açıklamaların en önemlilerinden biri de Windows 10’la birlikte Microsoft’un akıllı telefonlarının bilgisayara dönüşebilmesi oldu.

Microsoft Continuum ile birlikte Windows 10 telefonlar, bilgisayara dönüşebiliyor. Belfiore, akıllı telefonunu ekrana bağlayarak platformu mouse ve klavye ile kullanabileceğini gösterdi. Görüntülerin kullanılan ekran boyutuna göre optimize olması en dikkat çeken özelliklerdendi.

Continuum ile Microsoft akıllı telefon pazarında önemli bir atak yakamayı hedefliyor.