İşte Amerikalı yıldızların yatırım tercihi

    0
    8

    Beyoncé’den Leonardo DiCaprio’ya dünya yıldızlarının rağbet ettiği yeni bir yatırım alanı var: Sıra dışı, yeni gıda ve içecek startup’ları.

    Fortune.com’da yer alan habere göre, bu startup’lara ilk başlardaki yatırım bariyeri düşük olabiliyor. Tüketici ürünleri startup’ları genellikle 5 milyon dolar ya da daha düşük bir finansmanla işe başlıyorlar. Yıldızların devasa sosyal medya takipçi sayısı destek verilen gıdaların satışlarını da olumlu yönde etkiliyor.

    Yıldızlar genellikle de sağlıklı ürünlere yatırım yapıyor. Gwyneth Paltrow dondurulmuş gıda üreticisine yatırım yaptı; aktris Olivia Munn kilo vermeye yardımcı olan spesiyal bir kuru ete destek olurken, Leonardo DiCaprio da organik nohuta dikkat çekiyor. Ne kadar orijinal, o kadar iyi. Nitekim Munn, ezber bozan gıdalarla ilgilendiğinin altını çiziyor.

    Bu tür bahislerin miktarı küçük olsa da getirileri fazlasıyla büyük olabiliyor. Örneğin, ünlü rap şarkıcısı 50 Cent’in, Vitaminwater’ın üreticisinin Coca Cola’ya satışından 100 milyon dolara varan bir kazanç elde ettiği biliniyor. Justin Timberlake ise  Bai Brands’e hissedar olduktan bir ay sonra payını 1,7 milyar dolara Dr Pepper Snapple’a satmayı başardı.