İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak

0
21

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Vatan Caddesi’nde düzenlenecek tören kutlamalarında trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yarınki tören kutlamalarında 07.00-16.00 saatleri arasında Topkule ve Mahmutbey Köprüsü, Vatan Caddesi, Oğuzhan Caddesi, Millet Caddesi’nden Vatan Caddesi’ne çıkan bağlantı yolları, Topkapı-Edirnekapı Kavşağı ve Vatan Caddesi kesişim noktası, Mahmutbey Yolu ve Topkule arası, Mahmutbey-Aksaray arası (0-3 Yolu), Mahmutbey Köprüsü Habibler Yolu (Sultançiftliği Kavşağı arasında kalan yol) trafiğe kapatılacak.

D-100 Karayolu’ndan Vatan Caddesi’ne gidecek sürücüler alternatif güzergah olarak Haliç Tünel, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray güzergahını veya Haliç Tünel, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini, E-80 Karayolu’nu kullanacak sürücüler ise Milliyet Gazetesi karşısından TEM Otoyolu, sahil yolundan girecekler de sahil güzergahından Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci istikametini kullanabilecek.
Vatan Caddesi’ni kullanarak Fatih’teki hastanelere gidecek gerek ambulans gerekse diğer sürücüler sahil yolunu tercih ederek, Samatya’dan Cerrahpaşa-Çapa-Haseki veya Vakıf Gureba Hastaneleri’ne intikal edebilecek.
Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere gidecek sürücülere de Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi güzergahını kullanmaları önerildi.