İş Yatırım: Tüm bankalar için önerimiz ‘SAT’

0
32

İş Yatırım, bankacılık hisseleri için önerisini ‘SAT’ olarak değiştirdi.
   
İş Yatırım’ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
   
“Takip Ettigimiz Tüm Bankacılık Hisseleri için SAT Önerisi Veriyoruz
   
Türkiye’de derinleşen politik kriz ortamının yerel para birimi ve faiz hadleri üzerine muazzam baskı oluşturacağı ve yakın vadedeki toparlanma sürecini sekteye uğratacağı endişesindeyiz. Böyle bir ortamda bankaların kredi kalitesinde ve sermaye oranlarında gözle görülür bozulma gerçekleşebilir. Esas bankacılık gelirlerinde uygun piyasa kosullarının da destegiyle olusmaya baslayan toparlanmanın mevcut risklerle sekteye ugradıgını görebiliriz. Bankaların hem yurtiçinden hem de yurtdışından sağladıkları kaynaklarda maliyet baskısı şiddetlenebilir. 
   
Hisse senedi model portföyümüzde bankacılık sektörünü bir süredir düşük ağırlıkta taşıyorduk. Hisse senedi fiyatlarındaki güçlü yükseliş ve getiri potansiyellerinin hızla daralmasına karsın piyasa koşullarına ilişkin iyimser beklentiler nedeniyle olumlu önerilerimizi koruyorduk. Ancak son durumda siyasi arenadaki kördüğümün ekonomideki toparlanmayı ve iyimser havayı tehdit edeceğini düşünüyoruz.
   
Takip ettigimiz bankalara iliskin hedef deger ve öneri güncellemelerini içeren kısa bir raporu yakın zamanda yayımlamayı planlıyoruz. Bu kısa not ile birlikte tüm bankalar için önerimizi “SAT” olarak degistiriyoruz.”