​İş dünyasından ‘geri adım atmayız’ mesajı

0
20

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

“Gecenin en  karanlık olduğu an şafağın en yakın olduğu andır” ifadesini kullanan Özdebir, Türkiye’nin ekonomide göstermiş olduğu performans ve İslam coğrafyasındaki hakimiyetinin birçok kesimi rahatsız ettiğini, bu nedenle bu tip saldırıların gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye’nin bu tür gelişmelerin altından kalkabilecek güce sahip olduğunun altını çizen Özdebir, “Şafakla birlikte Türkiye parlayacaktır. Bu yüzden Türkiye’ye yatırım yapmanın tam zamanı” dedi. 

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de Ankara’daki “alçak” saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Özdemir, saldırının insani, vicdani ve ahlaki hiçbir kalıba sığmadığını vurgulayarak, “Bilinmesini isterim ki ülkemizin bütünlüğüne ve geleceğine kasteden bu menfur olay karşısında, iş dünyası olarak geri adım atmayacağız. Yatırım yapmaya ve Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.  

‘YATIRIMLARIMIZI AYNI HIZLA SÜRDÜRECEĞİZ’
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen de saldırıların amacının ülkenin birliğini, beraberliğini, sosyal ve ekonomik hayatını olumsuz etkilemek olduğunu söyledi.

Can kayıplarından duyduğu üzüntüyü ifade eden Çeçen, şunları kaydetti:

“Bugün daha çok beraberliğe, daha çok dayanışmaya, tek ses, tek yürek olmaya ihtiyaç duyduğumuz gündür. Hep beraber, güçlü şekilde tepkimizi göstermemiz gereken gündür. Acımıza rağmen, dünyanın gıpta ettiği büyük yatırımlarımızı aynı hızla sürdüreceğiz. Ülkemizin yararına olan yeni yatırımlarımıza da şevkle, heyecanla devam edeceğiz. Terörle mücadelemiz mutlaka başarı ile sonuçlanacak ve ülkemiz tekrar huzurlu ve güvenilir olacaktır. Bundan kimsenin şüphesinin olmaması lazımdır.”