İş Bankası’ndan Dünya Saati uygulamasına destek

0
34

Türkiye İş Bankası iştirakleri ile birlikte iklim değişikliğine dikkati çekmek için ışıklarını bir saat süreyle kapattı. Banka, Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasına bu yıl da destek verdi.
 
İş Bankası açıklamasına göre, banka ve iştirakleri Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde tüm dünyada küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati kampanyasını bu yıl da destekledi.
 
İlk kez 2007 yılında Avustralya Doğal Hayatı Koruma Vakfı önderliğinde Sydney’de başlatılan ve 2008 yılında küresel bir harekete dönüşen Dünya Saati kampanyası bu yıl 28 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleştirildi.
 
Çevreyi korumaya yönelik projeleri ve kurum bünyesindeki çevreci uygulamalarıyla bilinen İş Bankası, WWF önderliğinde gerçekleşen kampanyaya destek vermek amacıyla Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu İş Kuleleri ve yurt dışı teşkilatı da dahil olmak üzere tüm binalarında güvenlik için zorunlu alanlar hariç tüm ışıklarını bir saat süreyle kapattı.
 
Tüm dünyada milyonlarca insanın destek verdiği ve ışıkların bir saatliğine kapatılmasıyla gerçekleştirilen kampanya ile dünyanın karşı karşıya olduğu iklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi, biyolojik çeşitliliğin kaybı gibi konularda farkındalık yaratılması amaçlanıyor.