İş Bankası, enerji projelerine destek sunuyor

0
43

Türkiye İş Bankası, Lisanssız Elektrik Üretim Kredisi ile kurulu gücü 1 MW (megawatt) ve altındaki güneş, rüzgar ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimi gerçekleştirmek isteyen işletmelere cazip koşullarla finansman desteği sunuyor.

Lisanssız elektrik üretim projeleri, yasal düzenlemelerle desteklenerek lisans alma ve şirket kurma yükümlülüğünden muaf tutuluyor. Çevre dostu bu tesisler, yatırımcılara kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda maliyetlerini azaltma imkânı da sunuyor. Ayrıca üretilen elektriğin kullanılmayan kısmı için, 10 yıl süre ile belirlenen tarifeden ilgili elektrik şebeke işletmecisi tarafından satın alım garantisi veriliyor. Böylelikle yatırımcının ihtiyacı kadar elektrik üretmesinin yanı sıra ihtiyaç fazlası üretimini şebeke işletmecisine satarak gelir elde etmesine de olanak tanınıyor.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Murat Bilgiç, yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaparken, ülke ekonomisine katkı sağlayacak, çevre dostu yatırımların finansmanı için tasarlanan Lisanssız Elektrik Üretim Kredisi ile yatırım tutarının %70’inin, 1 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere azami 10 yıl vadede, Türk Lirası veya yabancı para (EUR ve USD) cinsinden kredilendirilebildiğini belirtti.