İran: Terörle mücadelede Türkiye’nin yanındayız

0
19

İRAN İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Dr. İshak Cihangiri Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ankara’daki bombalı saldırıya ilişkin telefon görüşmesi yaptı. İran Devleti ve halkının insanlık aleyhinde girişilen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirten İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Dr. Cihangiri, ‘İran Devleti ve halkı terörle mücadelede Türkiye Devleti ve halkının yanında olacaktır. İran halkı bu üzücü olayda Müslüman ve kardeş Türkiye halkının yanındadır’ dedi. 
   
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Dr. İshak Cihangiri, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde geçtiğimiz pazar akşamı Ankara’da meydana gelen  terör saldırısının 
İran Devleti ve halkını derinden etkilediğini belirterek, ‘Dünyanın değişik yerlerinde peş peşe yaşanan terör saldırılarının terörist grupların  küresel barış ve güvenlik aleyhinde büyüme sürecinde olduklarını gösterdiğini, bu tehlikeli süreç ile mücadelenin ise tüm dünya ülkelerinin bu konuyu kendilerine mesele edinmesini ve uluslararası toplum nezdinde gerekli önlemlerin alınarak girişimlerde bulunulmasını gerektirdiğini’ vurguladı. 

‘İRAN DEVLETİ VE HALKI, TÜRKİYE DEVLETİ VE HALKININ YANINDA’  
Cihangiri, ‘Bu üzücü hadiseden dolayı Zatı Alinize ve Müslüman ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkına İran Devleti ve halkının taziyelerini iletir, Yüce  Allah’tan olayda hayatını kaybedenlere rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifalar dilerim’ diye konuştu.
   
İran Devleti ve halkının insanlık aleyhinde girişilen bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirten İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Dr. Cihangiri, ‘İran Devleti ve halkı terörle mücadelede Türkiye Devleti ve halkının yanında olacaktır’ dedi.

‘İRAN VE TÜRKİYE HER İKİSİ DE TERÖRİZMDEN ÇOK ÇEKMİŞ ÜLKELER’  
Dr. Cihangiri, ‘İran ve Türkiye her ikisi de terörizmden çok çekmiş ülkeler olarak insanlık karşıtı bu makus olgu ile mücadelenin zorunluluğunun idraki içerisindedirler. İki ülkenin bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliği, terörizm ile mücadelede ve bölgenin bu makus  görüngüden temizlenmesinde etkili olabilir’ şeklinde konuştu. 
   
Cihangiri Türkiye Devleti ve halkına başsağlığı dileklerini yineleyerek, ‘İran halkı bu üzücü olayda Müslüman ve kardeş Türkiye halkının yanındadır’ dedi. 
   
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ise söz konusu telefon görüşmesinde, ‘Bu zor günde dost İran devleti ve halkını yanımızda görmekten mutluyuz’ dedi.