Instagram’da konum arama devri

0
61

Geçtiğimiz haftalarda web sitesini yenileyerek kullanıcılara sürpriz yapan Instagram’a sonunda konuma (lokasyona) göre arama özelliği geldi. Teknoyo‘nun haberine göre, keşfet özelliği ile beraber güncellenen Instagram deyim yerindeyse baştan aşağıya değişti.

>> Yeni iPhone’a 3 ay kaldı
 
Instagram’da konuma göre arama nasıl yapılır? Bunun için kullanıcıların Instagram uygulamasını güncellemesi ve arama çubuğuna bir konum yazması yeterli. Aranan konum ile ilgili tüm sonuçlar bundan böyle kullanıcılara sunulacak. Bu da artık kullanıcıların Instagram’ı bir mekan tavsiye uygulaması olarak da kullanabileceği anlamına geliyor.

>> Suudi Prens Dorsey’i istemiyor

Buna ek olarak yazının da başında belirttiğimiz gibi Instagram’ın ‘keşfet’ özelliği de yenilendi. Uygulamanın yeni keşfet özelliği ile fotoğraflar, özel seçilmiş koleksiyonlardan, popüler etiketler ve yerlerden seçilecek. Bu fotoğraflarsa yepyeni bir tasarımla kullanıcılara sunulacak. Yeni keşfet bölümünde Instagram tarafından seçilmiş ve dönüşümlü olarak değişen koleksiyonlar sunulacak. Bu içeriklerse dinamik olarak güncellenecek.
 
Burada bir parantez açmak istiyoruz. Yeni keşfet özelliği sadece ABD’de sunuluyor. Ne yazık ki Türkiye’de ve diğer ülkeler bu gruba şu anda dahil değil. Ancak kısa zamanda bu özelliğin Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.
 
INSTAGRAM 7.0 İLE GELEN ÖZELLİKLER ŞU ŞEKİLDE:

  • Popüler etiketler ve yerler: Dinamik olarak güncellenen içerik, o anda yakınınızda ve dünya çapında neler olduğu gerçek zamanlı gösterir.
  • Seçilmiş koleksiyonlar: Ekstrem sporcular veya milli parklar gibi, Instagram tarafından özenle seçilmiş, dönüşümlü olarak değişen bir kişi ve yer koleksiyonunu.
  • Yer arama özelliği: Artık, konuma göre arama yaparak egzotik bir tatil yerine kolayca göz atabilir veya semtinizde neler olduğunu görebilirsiniz. Keşfet sekmesinin yeni tasarımı şu anda sadece ABD’de kullanıma sunulsa da, aramayı diğer herkes için de geliştirildi.

Bundan böyle;

  • Konuma göre arama yapabilirsiniz: Özellikle bir yer adıyla etiketlenmiş gönderileri bulabilirsiniz.
  • Tüm gönderileri arayabilirsiniz: Kullanıcı adı, ad, konu etiketi veya konum ile çabucak etkin bir arama yapabilirsiniz.