ING Bank’tan görünmez bankacılık

0
88

ING Bank, bilinen bankacılığın ötesine geçerek “görünmez bankacılık” için modeller geliştiriyor. Teknolojik yatırımları, inovatif ürün ve hizmetleriyle ING Grubu içerisinde de dikkat çeken ING Bank, diğer ING ülkelerine hizmet ihraç ediyor. Geleneksel bankacılığın ötesine geçen uygulamalarıyla finans dünyası kadar teknoloji dünyasında da fark yaratan ING Bank’ın teknoloji ve dijitalleşme vizyonuna ilişkin olarak ING Bank Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu’nun katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.
Görkem Köseoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, ING Grubu’nun kısa süre önce beş yılda teknolojiye 800 milyon euro yatırım yapmayı planladığını açıkladığını belirterek, bunun grubun gelecekteki bankacılık uygulamalarına yaklaşımı açısından önemli bir ipucu olduğunu söyledi.

Köseoğlu, “Bunun anlamı, bilinen bankacılığın ötesine geçerek ‘görünmez bankacılık’ gibi yeni bir modelin inşa edilmesidir. Artık insanlar bankalar yerine bankacılık hizmetleri istiyor. Bulundukları her yerden ve her an finansal ihtiyaçlarını kolayca karşılamak istiyorlar. Türkiye’de teknoloji pazarının büyüklüğü 80-85 milyar dolar ve bunun 10 milyar doları bankacılık sektörüyle bağlantılı. Biz de ING Bank olarak özellikle son dört yıldır teknoloji ve şube dışı kanallara yatırımlarımızı artırdık. Bu süre zarfında toplam 400 milyon dolar teknoloji yatırımı gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

ING Bank müşterilerinin yaklaşık yüzde 25’inin dijital bankacılık hizmetlerinden yararlandığını ve mobil bankacılık kullanan müşterilerin, dijital kanalları kullanan toplam aktif müşteriler içindeki payının yüzde 85‘e ulaştığını aktaran Köseoğlu, “Ekim sonu itibariyle mobil bankacılık kullanıcı sayımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 470 bin 229 oldu. Günde ortalama 300 bin kez tıklanan mobil bankacılık hizmetimiz üzerinde günde 135 bin işlem yapılıyor. Yanı sıra ParaMara, ING Bank müşterisi olsun olmasın, akıllı telefon sahibi herkesin günlük finansal ihtiyaçlarını tek bir uygulama üzerinden gerçekleştirebildiği yepyeni bir yaklaşım. Şu anda ParaMara’nın aktif kullanıcı sayısı 113 binin üzerinde’’ dedi.