ING Bank Türkiye’nin net karı 592 milyon TL oldu

0
60

ING Bank Türkiye’nin 23 Şubat 2017 tarihinde açıkladığı konsolide finansal sonuçlara göre, 2016 yılının dördüncü çeyreği itibarıyla bankanın aktif toplamı 58 milyar TL, net kârı ise 592 milyon TL olarak gerçekleşti.

Özkaynak hacmi 5.1 milyar TL olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı ise %17.08 seviyesine ulaştı.
ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, yaptığı değerlendirmede; “Bu yılı ING Bank Türkiye olarak başarılı bir performansla kapadık. İş kollarımızda hedeflerimizi yakaladık. Dijital bankacılık vizyonumuzla gerek iç süreçlerimizde gerekse müşterilerimize sunduğumuz hizmet ve ürünlerde inovasyona yatırım yapmayı sürdürdük.

Kurumsal ve KOBİ iş kollarında firmalarımıza sağladığımız kredilerle birlikte konut kredilerinde de büyüme kaydettik. Krediler toplamımız 41 milyar TL’ye ulaşırken, geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacmimiz 25 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Elde ettiğimiz başarılı sonuçlarda, bir yandan geçmiş yıllarda yaptığımız yatırımların meyvelerini almamız etkili olurken, diğer yandan tüm iş kollarımızda yürüttüğümüz etkin pazarlama faaliyetleri, uyguladığımız ihtiyatlı risk politikaları ve güçlü maliyet yönetimimiz önemli rol oynadı” dedi.  

ING Bank, dijital ve mobil kanallarda hızla büyüme devam ediyor
ING Bank’ın dijital kanalları kullanan toplam aktif müşterileri içindeki mobil bankacılık müşteri payı %85’e ulaştı. Mobil bankacılık kullanıcı sayısı 500 bine ulaşırken, 2016 yılının aynı dönemine göre %46’lık artış kaydedildi. 

Dijital hizmet platformlarında ParaMara dönemi başladı
Birçok dijital platformdaki ödeme işlemlerini tek bir uygulama aracılığıyla yapma kolaylığı sağlayan ParaMara, 120 bin aktif kullanıcıya erişti. Son olarak “Dijital Kod Ödemesi” özelliği eklenen mobil uygulama ile Facebook, Spotify gibi dijital servis platformlarında geçerli bakiye ve süreli üyeliklerin ödemelerinin yapılması mümkün hale geldi.

Turuncu Hesap, Türk lirasının yanında artık Dolar ve Euro ile de birikim yapma imkanı sunuyor
Geliştirdiği tasarruf ürünleri ile mevduatı tabana en yaygın banka haline gelen ING Bank, 2016’nın ilk çeyreğinde tek tıkla tasarruf imkanı veren e-Turuncu’yu pazara sunmuştu. E-turuncu 2016 yılsonu itibarıyla 75 bin müşteriye ulaştı. Son çeyrekte ise, Turuncu Hesap ailesine Dolar ve Euro birikimleri de kapsayacak yeni bir ürün eklendi.

ING Bank, esnek çalışma modelini bir adım öteye taşıyor
2015 yılında hayata geçirdiği FlexING esnek çalışma modelini, 2016 yılında bir adım öteye taşıyan ING Bank, evden çalışma uygulamasını haftada 2 güne, esnek çalışma saatleri uygulamasını da haftada 5 güne çıkardı. Çalışanlarının özel ve iş yaşamları arasında daha sağlıklı bir denge kurmasını, özellikle de kadın çalışanlarının kariyerler yolculuklarında önlerine çıkabilecek sorunların hafifletilmesini hedefleyen ING Bank,  “Karne Günü İzni”, “Okulun İlk Günü İzni” ve “Turuncu Öğleden Sonra İzni” gibi öncü uygulamalar da geliştiriyor.

ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi, üçüncü eğitim dönemine başladı
Aile şirketlerinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla ING Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından yürütülen “ING Nesilden Nesile Yönetim Akademisi”nin üçüncü eğitim yılı başladı. ING Bank, bu program ile aile şirketlerinin ikinci ve üçüncü nesil yöneticilerinin doğru stratejilerle rekabet gücünü artırmayı, sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma çalışmalarına zemin hazırlamayı amaçlıyor.

ING, 2016’da dünyanın en iyi bankası seçildi
ING, finans dünyasının en prestijli yayınlarından Financial Times’ın uluslararası yayını The Banker tarafından düzenlenen yarışmada “Yılın En İyi Küresel Bankası” ödülüne layık görüldü.