İnci Deri’nin 2017 hedefi

0
61

100. yılını kutlayan İnci Deri, bir lostra salonundan bir moda perakende markasına dönüştüğü 2017 yılında, 16,500 m²’lik toplam satış alanında 800’ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor. 2016’yı 220 milyon TL ciro ve 1 milyon 800 bin satış adediyle kapatan İnci Deri, bu yılsonunda ise yaklaşık 280 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

30 yıl süresince bir lostra salonu olarak kaliteli ayakkabılarıyla müşterilerine hizmet veren İnci’nin hikâyesi, 1947 yılında bir dönüm noktasına geldi. Ailenin ikinci kuşak temsilcisi Ahmet Nuri Kızıltaş, bir moda markası olma hayaliyle Fatih’te yeni bir mağaza açtı. 80’lerde üçüncü kuşağın da katılmasıyla birlikte, marka modern bir çehreye kavuştu. İnci Deri, yüzünü global pazarlara da dönmekte gecikmedi İtalya’dan gelen uzman ekiplerin ve tasarımcıların know-how’ını da üretime dâhil ederek ülke sınırlarını aşan İnci Deri, değişmeye ve dönüşmeye devam ediyor.

İnci, gelecek 100 yıla çok kanallı yaklaşımla devam edecek
Türkiye’nin 100 yıllık ilk moda perakende markası İnci Deri, çok kanallı stratejisiyle hedef büyüttü. Geçtiğimiz yıl itibariyle hız kazanan Omni-channel (çok kanallı) yaklaşımını pazarlama ve satış stratejisine entegre eden marka, 2016 yılının başından bu yana e-ticaret yatırımlarına ağırlık veriyor.

Kızıltaş; İnci Deri olarak 2016 yılının başından beri e-ticaret yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek 2017 öngörülerini paylaştı: “İncideri.com 2016’yı %100 büyüme ile kapattı. Yaptığımız yatırımlarla bu rakam daha da yükselecek. İnternet mağazamızın toplam cirodaki payını da %2’den %5.5’e çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde aktif hale gelecek mobil aplikasyonumuzun satışlarımıza %20 oranında etki edeceğini öngörüyoruz.”

Her alanda ‘İyi Hissettiren Marka’
Asırlık bir marka olan İnci Deri, modayı ve trendleri etkileyen, takip eden kitleye daha yakından dokunuyor. 100. Yılında İnci Deri’yi her alanda “İyi Hissettiren Marka” olarak yeniden konumladıklarının altını çizen Kızıltaş, bu stratejilerinin mağaza dekorasyonundan İK politikalarına, tüm çalışmalarına yön vereceğini açıkladı.