İlker Aycı: Yeni terminalde Airbus A380 veya Boeing 747-8 için hazırız

0
27

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yapımı süren yeni havalimanını inşaatının bitimiyle birlikte, genel müdürlük binasının da orada bir kampüs şeklinde hazır olacağını söyledi.
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni havalimanında gökyüzünün dev uçaklarından Airbus A380 veya Boeing 747-8 gibi büyük gövdeli uçakları da filoya katmaya hazır olduklarını açıkladı.
 
İlker Aycı, dünyada birçok büyük kuruluşun yönetim binalarını gezdiğini, Google’ın yönetim binasının özelliklerini de yakından gözlemlediğini belirterek, yeni genel müdürlük binası için şunları söyledi:
 
“Küresel bir havayolu olma yolunda önemli adımlar atmış Türk Hava Yollarına yakışır bir kampüs olacak. Sadece tek bir binadan oluşan bir tesis kurmayacağız, kampüs kuracağız. Kampüsün içerisine bizim önemli şirketlerimizi de yanımıza alacağız. İşte, yer hizmetler şirketi diyebiliriz, DO& CO diyebiliriz. Yakıt şirketi diyebiliriz THY teknik yönetimi diyebiliriz.
 
Önemli iştirak şirketlerimizin de orada yer alacağı bir eğitim başkanlığı eğitim akademisi kuracağız. Orası bu anlamıyla faklı olacak ve içine bir THY tarihine yakışır bir müze oluşturacağız. Bu müzede THY’nin hikâyesini anlatan, kuruluşundan bu güne hikayesinin en iyi şekilde verebilecek duyguyu yaşatabilecek bu şirketlere hizmet vermiş gönül vermiş insanlardan birer anlamlı parçanın bulunduğu THY tarihini gözlemleyebileceğimiz bir müze olacak, önemli bir spor tesisi olacak. THY yine aynı şekilde sporla ilgili çalışanlarına sportif faaliyetler yaptırmakla ilgili orada farklı ve anlamlı kampüs olacak. Her şey çalışanlarımız için. Çalışanlarımızın kendilerini içerisinde mutlu hissedecekleri ve onların bir çalışma ortamında ihtiyaç duydukları her şeyi yaşabilecekleri akıllı bir bina konsepti olacak. Çevreye duyarlı ve bu anlamıyla da enerji sarfiyatında da tasarruflu bir binadan bahsediyoruz.’

GOOGLE’DA ÇALIŞANLAR GİBİ ÇALIŞANLARIMIZ KAMPÜSTE MUTLU OLACAK
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı pek çok küresel şirketin merkezini gördüğünü belirterek, sözlerine şöyle devam etti:    “Dünyada gördüğümüz iyi örnekler ile başarılı örnekler ile THY kültürüyle harmanlanmış ama vizyonu yansıtan bir kampüs olmasını da istiyoruz. Örneğin Google’ın dünyaca ünlü kampüsünü  biliyorsunuz. Benim orayı birkaç sefer ziyaret etme imkanım oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, başbakan iken onunla birlikte de orayı ziyaret etmiş Google üst yönetimiyle toplantılar yapmıştık. Dolayısıyla Google çalışanlarının kendini en mutlu hisseden yönetim merkezi seçildiğini biliyoruz. Böylesine çalışanlarıyla bütünleşebilen THY markasıyla özdeşleşebilen ve THY’yi en iyi temsil edebilecek küresel bir şirket olduğumuzu, aynı zamanda bu ülkenin bir şirketi olduğumuzu hissedebileceğimiz bir kampüs olacak. Belki Google kampüsünden daha farklı şeyleri de görebiliriz burada. Çalışanların bu kampüste  kendini işe gelir gibi hissettikleri değil, orada bulunmaktan mutlu oldukları ve orada kendi yeteneklerini sergileyebileceği bir yaşam alanı olacak.”

YENİ HAVALİMANI İLE BERABER HAZIR OLACAĞIZ
İlker Aycı, “Ben 2018 yılında bu havalimanını açılacağına inanıyorum. Biz de aynı tarihte yeni yerimizde olacağız. Fikri manada ön hazırlıklar var, bu fikri ön hazırlıkları projelerle olgunlaştıracağız küresel bir şirket olmaya yakışır, THY’ye yakışır bir binamız olacak. Apronu gören bir bina istiyoruz. Havalimanını görüntüsüne hakim bir yer olacak. Havalimanlarındaki merkezlerimizle irtibatımızı sağlayacak, bir yer olacak” dedi.
 
Aycı, geçtiğimiz kış yaşanan sefer iptalleri sonrası THY’ye maliyetinin ne olduğu sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

“Bilanço çıkmadan rakamları söylemem doğru değil. Bizler gönülleri almaktan, kalplere dokunmaktan yanayız. Havalimanındaki limitler bizi burada zorluyor zaman zaman hava şartları zorluyor. Önemli olan uçuş güvenliği önemli olan da yolcularımızın rahat ettirmek ve konforumuzu yolcuya hissettirmek ve yolcunun iyi bir iletişmezamanında bilgilendirmektir. Yolcunun terminale gelip sonradan öğrenmesi değil. Önemli olan yolcuyu evinde otelinde doğru tahminlerle doğru öngörülerle bilgilendirmektir. Yılbaşı gecesi 1 gecede 28 bin rezervasyon değişikliği ve 13 bin yolcuya otel hizmeti verdik. 10 binlerce yastık, battaniye dağıttık. 50 binin üzerinde yemek dağıttık. Hiçbir yolcuyu terminalde aç bırakmadık. Tüm arkadaşlarımız hazırlıklıydı ama daha iyisini yapabilmek lazım.”

YENİ TERMİNALDE AIRBUS A380 VEYA BOEİNG 747-8 İÇİN HAZIRIZ
İlker Aycı,  yeni havalimanı bittiği zaman yeni nesil büyük gövdeli uçakları düşünebileceklerini belirterek, şöyle konuştu: 
 
“O günler geldiğinde, o şartlar oluştuğunda, yeni havalimanını gördüğümüzde, yeni evimize gittiğimizde en doğru uçak konfigürasyonu ve arzu edilen yeniliklere ve kalitede ve büyüklükte uçaklarımızı hizmete sunacağız. Buna hazırlıklıyız ve bunun için görüşüyoruz. Filomuz 6,5 yaşında. 300 uçaklı bir filo. Yıl sonunda 339’a çıkacak. Biz yeni uçaklar almaya devam ediyoruz. A380’lerde A350’lerde 787, 
747’lerde hepsi gündemde. Bununla ilgili çalışıyoruz.”

SÖZLEŞMEDE YAPICI OLACAĞIZ
İlker Aycı, ‘toplu sözleşme sürecinin nasıl sonuçlanacağı’ sorusuna ise, “Çalışanlarımız müsterih olsunlar. Şirketimizin geleceği için çalışanlarımızın refah ve huzuru için çalışma barışının sürdürebilmesi çiin elimizden geleni yapacağız. Eliminden geneli yapmak için arkadaşlarımızı görevlendirdik . Yapıcı olacağız. Kimse merak etmesin” dedi.