İK’da bugün, yarın, gelecek

0
49

TÜRKIYE’DE INSAN YÖNETIMI alanında kurulmuş ilk sivil  toplum  kuruluşu olan PERYÖN, 1971 yılında personel yönetimi alanında çalışan sekiz kurucu üyenin girişimi ile faaliyetlerine başladı. 1979 yılında Avrupa Personel Yönetim Derneği’nin (EAPM) üyesi oldu. Bu gelişme ile Türkiye’deki tek EAPM temsilcisi konumuna taşındı. Ardından Dünya Federasyonu (WFPMA) üyeliğine kabul edildi. Odağına iş ve insanı alan PERYÖN, bu bakış açısı ile 2005 yılından itibaren personel yerine insan kaynakları kavramını öne çıkarttı. Yaklaşık 3 bin üyesiyle, 2,5 milyon çalışanı ve 1147 kurumu temsil ediyor.
PERYÖN ayrıca İnsan Yönetimi Kongresi’ni tam 26 yıldır hiç ara vermeden gerçekleştiriyor. Bu sene ise 26. kez 1-2 Kasım tarihlerinde düzenlenecek ve kongrenin ana teması, “Bugün, Yarın, Gelecek” olacak.
Gelecek dönemde öne çıkacak olan dijital dönüşüm, en büyük değer olan “insana” ayrılacak yeni  kaynaklar, dijital teknolojiler, mobilite, demografik değişimler, blockchain, eğitimde teknolojik dönüşüm, endüstriyel nesnelerin interneti, iş gücündeki gençleşme gibi bugün, yarın ve geleceğe dair farklı pek çok konu bu yıl ki kongrenin ana konuları arasında yer alıyor.
PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Berna Tınaz, PERYÖN’ün, 1979’da Venedik’te gerçekleştirilen 9. Avrupa Personel Yönetimi Kongresi’nde, Avrupa Personel Yönetimi Derneği’ne (EAPM) üye olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor: “İki sene önce Dünya Kongresi’ni yapmıştık ve en zor döneme denk gelmişti. O zamandan beri EAPM temsilcilerini buraya gönderiyor.
PERYÖN Avrupa içinde de farklı rollere aday olabilir. Ödül verebilen ve seçen kurum haline gelebilir. Bunun için çalışıyoruz” diyor. Tınaz, özellikle şimdi ve gelecek dönemde şartları iyileştirmek üzerine geleceğe  odaklandıklarının altını çiziyor.