Hürriyet’in yeni yönetim kurulu başkanı belli oldu

0
44

Vuslat Doğan Sabancı’ndan boşalan Hürriyet Gaztecilik Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Ahmet Toksoy geldi.
Doğan Sabancı, 9 Nisan’da Hürriyet çalışanlarına gönderdiği bir veda maili ile görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Doğan Sabancı, yönetim kurulundaki görevine devam edeceğini açıklamıştı.

Şirketten dün KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Yönetim Kurulumuz’un 13.04.2017 tarihli 2017/15 sayılı kararı ile;

-Şirketimiz’in 30 Mart 2017 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’na seçilen Ahmet Toksoy’un Yönetim Kurulu Başkanı ve Beatrice de Clermont Tonnerre’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak belirlenmesine,

– Çağlar Göğüş’ün Murahhas Üye ve İcra Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmesine,
oy birliği ile karar verilmiştir.”

AHMET TOKSOY KİMDİR?
Ahmet Toksoy, 1959 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü’nde tamamladı. Profesyonel kariyerine 1984 yılında Maliye Bakanlığı’nda hesap uzmanı olarak başladı.

1989 yılında Hürriyet Grubu’na katılan Toksoy, Teftiş Kurulu Üyeliği, Mali İşler Müdürlüğü ve Gruba bağlı şirketlerde Denetim ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1995-1998 yılları arasında kurucusu olduğu Aktif Denetim YMM Ltd. Şti. ile beraber Doğan Medya Grubu ve bağlı şirketlerine tam tasdik ve danışmanlık hizmeti verdi.

1998 yılında Mali İşler Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak yeniden göreve bağladığı Doğan Medya Grubu’na bağlı tüm kurumların mali işlemler, hukuk, bütçe, finansman, bina yönetimi, satın alma, denetim ve insan kaynakları süreçlerinden sorumlu olarak görev yaptı. Halen Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin Risk ve Denetim Başkanı, Yürütme Kurulu Üyesi, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ile Doğan Yayın Holding A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.