‘Hükümet bir an evvel kurulmalı’

0
33

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkanı ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’nin artık seçim atmosferinden çıkmasını ve yeni hükümetin bir an evvel kurulmasını beklediklerini belirtti.
 
Seçim sonuçlarının Türk ekonomisine ve Türkiye-Rusya ilişkilerine etkisini değerlendiren Özilhan, Türkiye’de 2000’li yıllardan bu yana ekonomik anlamda istikrar sağlandığını söyledi.
 
Türkiye’nin artık seçim atmosferinden çıkmasını ve yeni hükümetin bir an evvel kurulmasını beklediklerini ifade eden Özilhan, “Yeni siyasi oluşumun da bir an evvel sağlanması ve gereken reformların yenilenmesi gerekiyor. Bu oluşumun tekrar kolları sıvayıp, Türkiye’yi harekete geçirmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ
Türkiye ve Rusya arasındaki yıllık iş hacminin de 30 milyar dolarları aştığını hatırlatan Özilhan, iki ülke ilişkilerinin artık stratejik ortaklık ölçüsünde olduğuna dikkati çekti.
 
Rusya’nın Türkiye için önemli bir enerji tedarikçisi ve turist kaynağı olduğunu vurgulayan Özilhan, Rusya’nın ise özellikle Türkiye’deki bankacılık ve demir-çelik sektörlerinde önemli yatırımları olduğuna işaret etti.
 
Böyle bir stratejik ortaklığın kolay değişmeyeceğini savunan Özilhan, “Son dönemde Rusya’daki birtakım ekonomik sıkıntıların önümüzdeki dönemde hallolacağı inancındayım. Batı’nın uyguladığı kısıtlamaların da belirli bir noktadan sonra tekrar yoluna girmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Nisan’da Ermenistan’da 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamaların Rusya ve Türkiye ilişkilerini etkilememesi gerektiğini belirten Özilhan, şunları kaydetti:
 
“Her demeçten sonra böylesi derin ilişki içerisinde olan ülkelerin arasındaki ilişkileri soğutmanın faydası olmadığını düşünüyorum. Herkes kendi iç kararlarına göre birtakım şeyler söyleyebilir ama neticede işin nereye gittiği önemli. Onda da fazla bir adım atılmadığını ve neticede Rusya ve Türkiye ilişkilerinin her zaman, yüzlerce sene olduğu gibi bundan sonra da çok tepede olacağını inanıyorum.”