HPE Türk mühendislerinin yazılımını dünyaya pazarlayacak

0
42

Compello’nun geliştirdiği PPI yazılımı, Türkiye’de birçok banka ve telekomünikasyon şirketinin yanı sıra Fortune 1000 içerisinde yer alan ve finans, sigorta, telekomünikasyon gibi sektörlerde faaliyet gösteren ABD, Avrupa ve Avustralya merkezli dünyanın önde gelen 15 şirketi tarafından proje ve portföy yönetimlerinin takibinde kullanılıyor.
 
Proje & Portföy Zekası yazılımı, HPE Proje & Portföy Yönetim Yazılımına (PPM) güç veriyor ve yine HPE tarafından dünya genelindeki müşterilerine sunuluyor. Yazılım, PPM’deki binlerce veriyi anlaşılır görsel sonuçlara dönüştürüyor, kullanıcılara projelerinin başarı ve başarısızlıkları konusunda bilgiler veriyor ve böylece kurumsal firmaların yaptıkları projelerin geleceği ile ilgili tahminler yapabilmesini sağlıyor.
 
Ayrıca HPE, Compello’nun yazılımını müşterilerine sunmanın yanı sıra bu yazılımı dünya genelinde de satacak ve global ölçekte yaptıkları projeleri takip etmek için kullanacak. Compello yetkilileri bu amaçla Kasım ayı içerisinde Vegas’ta HPE tarafından yapılacak satış akademisinde HPE satıcılarını da eğitecek.
 
Türkiye’nin lider bilişim teknolojileri firmalarından İndeks Bilgisayar’ın iş ortaklarından da olan Compello, büyük veri analizleri alanında çözümler sunmaktadır.
 
Hedef yıllık 2 milyon dolarlık ihracat
Konuyla ilgili açıklama yapan Compello’nun Satış ve İş Geliştirmeden Sorumlu Kurucu Ortağı Tolga Gündüz, geçen üç yıllık süre içerisinde yazılımlarının satışından 1,5 milyon dolarlık (4,8 milyon TL) ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek 2017 yılı sonu hedeflerinin ise bu rakamı yıllık bazda 2 milyon dolara yükseltmek olduğunu söyledi. Gündüz, “Günümüzde PMO olarak ifade ettiğimiz proje yönetim organizasyonları, kurumsal portföy ve stratejilerini belirlerken zaman, maliyet ve kaynak yönetimi konularında sık sık zorluklar ile karşılaşabiliyor. Bu zorluklar nedeniyle karar alıcılar, hangi operasyonel faaliyetlerini hayata geçirecekleri konusunda karar vermekte zorlanıyorlar. HPE yazılımı şirketlerin kararlar almasını kolaylaştırmak amacıyla geliştirildi. Bu yazılım, PPI ile bir araya geldiğinde ise PMO’lara yeni yatırımları için bütçe, kaynak, operasyonel faaliyetler gibi tüm kritik bilgileri gerçek zamanlı olarak en kolay şekilde sunuyor ve bu sayede yeni yatırımlar için en doğru kararlar alınabiliyor.” dedi.
 
İlerleyen dönemlerde HPE ile birlikte yazılımlarını daha çok müşteriye sunmak için çalışmalar yaptıkları müjdesini de veren Gündüz, farklı ihtiyaç alanlarında geliştirdikleri ürünler için 2 patent aldıklarını ve büyük veriyi kullanarak gelecekte inovatif ürünleri başta Türkiye olmak üzere tüm dünyaya tanıtacaklarını da vurguladı.