Howden hedeflerini açıkladı

0
153

İngiltere merkezli Hyperion Sigorta Grubu CEO’su David Howden ve Howden Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge CEO’su Atınç Yılmaz, Türkiye ve bölgeyle ilgili gelecek planlarını “organik ve inorganik büyüme” olarak açıkladı.
Türkiye’ye ve bölgeye güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan David Howden, Türkiye’de daha hızlı büyümek için motive olduklarını söyledi. Atınç Yılmaz ise yükselen pazarlar içinde seçici olduklarını belirterek, “Türkiye’yi liste başına aldık. Bugün pazarda var olmayan çok özel ürünlerle Türkiye sigortacılık sektörüne yeni bir perspektif kazandıracağız” diye konuştu.

Çalışanların çoğunluk hissesine sahip olduğu Hyperion Sigorta Grubu’nun kurucusu ve CEO’su David Howden ile grup bünyesinde yer alan Howden Türkiye’nin, Orta Doğu ve Afrika Bölge CEO’su Atınç Yılmaz;  grubun Türkiye vizyonunu ve gelecek planlarını paylaştı. Yılmaz, “Yükselen pazarlar için seçiciyiz. Türkiye’yi liste başına aldık. Pazarda var olmayan, Türkiye’ye özel ürünlerimizle, Türkiye sigorta sektörüne yepyeni bir perspektif kazandıracağız” dedi.

David Howden: Türkiye’de daha hızlı büyümek için motive olduk
Hyperion Sigorta Grubu CEO’su David Howden, tüm dünyada sermaye hareketlerinin son yıllarda gelişmekte olan ülkelere yönlendiğini ve Türkiye’nin de bundan pay alması gereken önemli ülkeler arasında yer aldığını belirttiği konuşmasında şunları dedi: “İç ve dış etkenler nedeniyle geçirdiği zor dönemlere rağmen Türkiye’nin ortaya koyduğu performans, temelinde sağlam bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu potansiyelin büyüklüğü sadece ekonomik verilerle değil, sahip olduğu genç, dünyaya açık ve iyi yetişmiş insan kaynağı ile de değerlendirilmelidir. Howden olarak biz de, Türkiye yatırımlarımızı artırarak devam ettirme konusunda bir an bile tereddüt etmedik. Aksine bu yatırım iştahımız, bizi Türkiye’de hedeflediğimiz liderliğe ulaşmak için daha hızlı adımlar atma konusunda motive etti. Türkiye’ye yapacağımız yatırımlarla, organik olduğu kadar inorganik büyüme de odağımızda olacak.” 
 
Türkiye’ye ve çevre bölgeye güvenimiz tam
Türkiye’de, 2009 yılında yerel bir girişim olarak kurulmuş GRC Reasürans Brokerliği’nin 2012’de azınlık hisselerini aldıklarını, pazar potansiyeli doğrultusunda 2015’te de çoğunluk hisselerini satın alarak Howden Türkiye’yi kurduklarını söyleyen David Howden; “Grubumuzun Türkiye’ye ve çevresindeki bölgeye olan güveni tamdır” dedi. Konuşmasında, dünya sigorta sektöründeki son gelişmeleri de değerlendiren David Howden, bu yılın ilk yarısına kadar sigorta ve reasürans piyasasının son zamanların en olumlu birkaç yılını geçirdiğini, genel olarak dünyadaki para bolluğundan sigorta piyasasının da faydalandığını ve son derece yüksek kapasitelerin kolaylıkla temin edilebildiğini söyledi. Howden, “Yüksek kârların temin edildiği bir dönemdeyiz ancak Eylül ayında arka arkaya gelen Harvey ve Irma kasırgalarının sigorta ve reasürans piyasalarına 100 milyar dolardan fazla maliyetinin olması bekleniyor. Bunun tüm dünyadaki reasürans maliyetlerini etkileyebilecek önemli bir gelişme olduğu söyleyebilirim” diye konuştu.
  
Atınç Yılmaz: Türkiye bölgenin en büyük pazarı

Türkiye, Asya ve Ortadoğu sigorta pazarlarında 25 yılı aşkın çalışma ve liderlik tecrübesine sahip olan ve Ağustos 2017’de Howden Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge CEO’luğuna atanan Atınç Yılmaz ise şu bilgileri verdi: “Howden’ı diğer broker’lardan farklı kılan girişimci kültürü, çalışanlarına yönelik gerçek yatırımları ve Hyperion Grubu’nun, RKH ve DUAL’ın eşsiz uzmanlık birikimlerine erişim olanakları, bu şirketin bir parçası olmayı son derece çekici bir hale getiriyor. Howden’ı benim için cazip kılan şeylerden biri de şirketin yeni pazarlar oluşturma konusundaki kararlılığı oldu. Son üç ayda TMEA (Türkiye, Ortadoğu, Afrika) bölgesindeki pazar ve yeni sektörlerdeki müşterilere erişim fırsatlarını çok heyecan verici buluyorum. Jeopolitik olarak her zaman çok dinamik bir yapıya sahip olan bölgemizde, grubumuzun büyüme iştahı doğrultusunda mevcut ofislerde büyürken, diğer ülkelerde yeni kuruluş veya satın almalarla yatırım yapacağız. Yükselen pazarlar içinde seçiciyiz. Türkiye, 13 milyar USD’lik potansiyeli ile en büyük sigorta pazarı olarak bölgenin önemli bir parçası ve bizim de listemizin başında yer alıyor. Türkiye’deki iş kollarımızı bir üst basamağa taşırken odaklanacağımız öncelikli konulardan biri, mevcut pazardan pay almaktan öte, TMEA bölgesindeki uzmanlığımız ve Hyperion Grubu’nun deneyimi sayesinde pazarı büyütmek olacak. Ayrıca bugün pazarda var olmayan çok özel ürünlerle Türkiye sigortacılık sektörüne yeni bir perspektif kazandıracağız”.

Türkiye uluslararası pazarda anahtar oyuncu olma potansiyeline sahip
Yılmaz konuşmasında, Türkiye sigortacılık sektöründeki gelişmeleri de değerlendirdi. Sektörün son yıllardaki gündemini trafik sigortalarındaki sorunların işgal ettiğini; bunun da göz önüne alınması gereken birçok konuyu arka plana attığını dile getirdi. Sektörün odağının biraz daha genişleyip, Türkiye’nin ekonomik büyümesini destekleyecek çözümleri daha fazla gündeme alması gerektiğini de belirten Yılmaz, “Türk sigorta sektörü, sadece Türkiye ekonomisi ile aynı hızda büyüme değil, uluslararası pazarda anahtar oyuncu olma potansiyeline de sahip” dedi.
 
Howden Türkiye, çeşitli ülkelerden 150’den fazla paydaş ve iş ortağını İstanbul’da ağırladı
David Howden ve Atınç Yılmaz, Ağustos ayında oluşturulan yeni Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin Türkiye tanıtımı için 8 Kasım 2017 günü İstanbul Ritz Carlton Otel’de bir davet verdi. Türkiye, Dubai, İngiltere ve Almanya’dan 150’den fazla sigorta sektörü temsilcisi ve iş ortaklarının katıldığı toplantıda; dünya, Türkiye ve bölgedeki sigorta sektöründeki güncel gelişmeler, Howden’ın Türkiye ve bölgeyle ilgili planları konusunda görüş paylaşıldı. David Howden ve Atınç Yılmaz’ın yanı sıra GRC Howden Genel Müdürü Vedat Basan ve Howden Sigorta Genel Müdürü Cemal Uludağ’ın da katıldığı toplantıda, sigorta sektöründen paydaşlar ve diğer iş ortakları da grubun ölçeğini ve yeteneklerini yakından tanıma fırsatı buldu.