HDP Genel Merkezi’ne saldırı

0
14

Bir grup tarafından HDP Genel Merkezi’ne saldırı düzenlendi. HDP Genel Merkezi çok sayıda kişi tarafından taşlanmasının ardından olaylar büyüdü.

HDP Genel Merkezi’nin ikinci katı tamamen yandı. Çevik Kuvvet ve itfaiye ekipleri olay yerinde. Sokak güvenlik amacıyla tamamen kapatıldı. Küçük bir grup olay yeri yakınında halen protesto eylemini sürdürüyor.
 
AB BAKANI KONCA, HDP GENEL MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
AB Bakanı Ali Haydar Konca, HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırıya ilişkin, “Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin” dedi.

Konca, saldırıya uğrayan partisinin genel merkezine gelerek incelemelerde bulundu. Konca, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cam, çerçeve kırılır, canlar ölmesin. Bu bina toptan gitsin ama insanlar ölmesin” ifadesini kullandı.

Siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirten Konca, “Buraya yönelik saldırı demokrasiye yönelik bir saldırıdır. Devlet kurumunun bu saldırıları önlemesi ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerek” diye konuştu.

Konca, parti binası önünde ise İstanbul’dan döndükten sonra ilk olarak parti genel merkezine geldiğini kaydetti. Konca, Türkiye genelinde 128 HDP binasında ciddi manada hasar olduğunu belirterek, bir kısım illerde de protestoların devam ettiğini söyledi. Halkı soğukkanlı olmaya davet eden Konca, “Bu, toplumu bölme ve düşmanlaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Lütfen soğukkanlı olalım. Bu sorunların üzerinden gelmek için kardeşliği öne çıkaralım” değerlendirmesinde bulundu.
Bir gazetecinin herhangi bir yetkiliyle görüşüp görüşmediğine ilişkin sorusuna ise Konca, hiç kimseyle görüşmediği yanıtını verdi.