Hayvanların hakkı olur mu?

0
87

Büyük Klüp Doğayla Dostluk Komitesi önümüzdeki yıl çevreyi güzelleştirmek ve hayvanlara yardım etmek için daha çok çalışacak.

Avukat Serra Bozarslan’ın kurduğu, Tema Vakfı, Türmepa gibi Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak çalışmalara sahip olan komite bu yıl da fidan dikimine devam edileceğini duyurdu. Doğayla Dostluk Komitesi aynı zamanda doğa dostu ekolojik dengeyi koruyan kedi, köpek kumu, çöp torbaları hakkında eğitim verileceğini bildirdi. Kış aylarında yuva yapımı etkinliklerine devam edecek olan komite, deniz temizleme, çöp toplama gibi etkinliklerde de bulunacak.

Komite, 23 Ekim 2016 tarihinde arasında Haytap Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, Onur Konuğu Orhan Gencebay’ın katılacağı “Hayvanların hakkı olur mu?” başlıklı bir seminer düzenleyecek ve Aralık ayında çok ünlü bir DJ’in katılacağı bir etkinlik gerçekleştirecek. Etkinliğin geliri ise ormandaki dostalara yuva yapımında kullanılacak.

Bozarslan, ”Malumunuz olduğu üzere, TEMA Vakfı ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bu kapsamda öncelikle BÜYÜK KULÜP ORMANI kuruyoruz. Her fidan 6 TL. Doğaya bizden güzel bir anı kalacak diye düşünüyorum. TEMA Vakfı’nın ilk yeşil takımı olacağız. 06 Mart 2016’da “Adım Adım” oluşumu için Antalya’daki koşu yarışına katıldık. TEMA Vakfı’nın pek çok projesinde bu yılda yer alacağız.Tabi 2017 yılı içerisinde sürpriz konukların olduğu ve konuların konuşulacağı pek çok seminer düzenleyeceğiz. 2017 yılında Kadıköy Belediyesi ortak işbirliği ile ormandaki dostların kısırlaştırılması sağlanacak olup, Anadolu yakasındaki pek çok barınağa Milliyet Gazetesi işbirliği ile kâğıt yardımı yapacağız” dedi.

Komitelerinin tamamen gönüllülük ve sevgi esasına dayalı olduğunu söyleyen Bozarslan, ”Tek izleyeceğimiz yol var o da sevgi. Doğayı ve canlıları sevmek için evinizde bakmanız gerekmiyor. Bu noktada tek bir mesajım var. Ne yaparsanız yapın içinde sevgi olsun’ dedi.