Hattat Traktör yüzde 30 büyüdü

0
136

En yüksek yerli katma değer ile en fazla ihracat gerçekleştiren marka Hattat Traktör büyümeye devam ediyor. 2016 yılında dünyada ciddi daralmaların yaşandığı ticari araç, traktör ve iş makineleri sektöründe faaliyet gösteren Hattat Traktör yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Bu sayede sektörün dünya pazarında yaşadığı daralmaya rağmen yüzde 30 büyüme kaydetti. Grubun ihracat hedefi ise 1 milyar dolar.

TİM, Ocak ayı ithalat rakamlarını Hema Endüstri Çerkezköy Fabrikası’nda açıkladı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’ nin 2017 yılı Ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladığı basın toplantısı Hema Endüstri Çerkezköy Fabrikalarında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, “Atılım Yılı ilan edilen 2017 yılına ülke olarak rekorla başladık.  Ocak ayı ihracatı yüzde 15 artışla 10 buçuk milyar dolar olarak gerçekleşti. Biz de grup olarak ülke ihracatımıza katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Grubumuzun 2023 ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirledik” açıklamasında bulundu.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Hattat ise, “Hattat Holding 4 bin 100 kişiyi, yönetim kurulu başkanı olduğum Hema Grubu ise 2 bin 400 kişiyi istihdam etmektedir. İSO’nun İlk 500 sıralamasına 2015 yılında 2 şirket ve İkinci 500 sıralamasına da 2 şirket ile giren grubumuzun hedefi ilk 50 sıralamasına girmektir. İhracat sıralamasında her yıl ilk 100 şirket sırlamasına giriyoruz. Hedefimiz ilk 30 şirket arasına girmektir. 2016 yılında dünyada tüm kıtalarda faaliyette olduğumuz ticari araç, traktör ve iş makineleri sektörlerinde daralmalar yaşanırken yüzde 30 büyüme kaydeden grubumuzun otomotiv ve tarım sektörü faaliyetleri de devreye giren yeni ürünler ve müşteriler ile genişlemektedir” şeklinde konuştu.

Hattat Grubu’nun traktör fabrikasının 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiğinin bilgisini veren Hattat, basın toplantısında Soner fabrikalara ziyaret düzenledi. Ardından Peru, Fransa, Fas, Macaristan ve Sırbistan’a gönderilecek traktörleri misafirlerle birlikte uğurladı. Hattat şöyle devam etti: “Bugün burada 5 farklı ülkeye ihraç ettiğimiz traktörleri sizlerle birlikte uğurlamanın gururunu yaşıyoruz. 80’den fazla ülkeye ihracata gerçekleştiriyoruz. Yerli katma değerimiz çok yüksek, burada ürettiğimizi dünyanın hemen her yerinde satıyor, ülke ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Bulunmaya da devam edeceğiz. Bu doğrultuda Ar- Ge yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yıllık ciromuzun minimum yüzde 2’sini Ar – Ge merkezimizde kullanıyoruz.”