Harley Davidson’dan dünyanın en pahalı motosikleti

0
252

İsviçreli saat ve mücevherat evi Bucherer Harley Davidson için tek ve özel bir motosiklet yaratmak üzere Bündnerbike butik atölyesiyle işbirliğine gitti. Söz konusu motosiklet 1,6 milyon euro gibi dudak uçuklatıcı bir fiyata sahip.
“Le Figaro”da yer alan habere göre, bu özel koleksiyon parçasının üretimi için tam bir yıl boyunca çalışıldı. Her iki kurumdan sekiz çalışan toplamda 2 bin 500 saat harcayarak, her açıdan özle olmakta rekor kıran bu motosikleti yarattılar.
Söz konusu motosiklet Harley Davidson Softail Slim S. Her bir metalik parça bu özel tasarım için elde üretildi, birleştirildi, şekillendirildi ve cilalandı. Jantlar da ısmarlama ölçülere göre hazırlandı ve tüm gövde de en ufak bir kaynak olmadan, yekpare olarak üretildi.
Motosikletin rengi için ise, İsviçreli saatçinin fetiş rengi olan altı kat mavi boya sürüldü.
Ayrıca Blue Edition, üzerinde değerli taşların yer aldığı pahalı bir saat içeren ilk motosiklet olarak da dünyada bir ilke imza attı. Bucherer Fine Jewellery’nin pırlantalı Dizzler yüzüğü özel olarak motosiklete uyarlanıp Harley-Davidson Blue Edition’ın direksiyonuna yerleştirildi.
Ancak sürprizler bununla da sınırlı değil. Yakıt deposunun sağında ve solunda da mücevherler yer alıyor. Solunda, 5,40 karatlık pırlantalı bir yüzük, sağında ise Carl F.Bucherer saati yerleştirilmiş. Saatin kadranında motosiklet motorunun elementleri göze çarpıyor.