Hamdi Akın: Şirketlerden temettü yerine nasihat alacağız

0
42

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ekonomideki son durum üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Dünya’dan Ece Ceyhun’a konuşan Akın, 2017 yılında iş dünyasının yatırım ama özellikle de sanayi yatırımı konusunda daha hassas olması gerektiğini söylüyor. “Ben plan yapan bir işadamı değilim, zaten konjonktürde buna izin vermiyor” diyen Akın, Akfen Holding olarak 2017 yılında 6 milyar TL’lik yatırıma imza atacaklarını 2018 yılı içinde şimdiden bir sanayi yatırımı yapmayı düşündüklerini anlattı.

‘TEMETTÜ YERİNE NASİHAT’
Akın, kurdaki beklentileri için “Elbet düşecek” yorumunu yaptı ve yükselişin yatırımlar üzerinde yarattığı baskıya işaret ederek “Dolardaki hareket her şeyi alt-üst etti. Kur düşecek ama biz şirketlerimizden temettü alacağız diye bakarken dolardaki artış nedeniyle bu yıl temettü yerine nasihat alacağız” dedi.

‘UYUYAN SEKTÖRLERE YATIRIM’
Akın, yeni yatırım için ise ‘uyuyan’ sektörleri işaret etti. Bugün geldiğimiz noktada, yeni fırsatlara yeni bakış açıları ile bakılması gerektiğini anlatan Hamdi Akın, “Fırsatları görmek için biraz uyuyan sektörlere, uzun zamandır yatırım yapılmayan sektörlere bakmak lazım. Kurdan etkilenmemek için mutlaka ihracata yönelik sektörlere bakılmalı. Mutlaka gelirlerinizin dolar olduğu bir sektöre bakın. Emtialar önemli bir yatırım alanı. Bunlar değerli hale gelecek” dedi.