Halk GYO’dan 57 milyon TL net kar

0
23

HALK GYO yıl boyunca portföyünde yer alan birçok projede somut gelişmeler kaydederek, mevcut konut projelerindeki satışların da yaptığı katkı ile toplam yıllık hasılatını 100 milyon TL’ye taşıyan Şirket  yılsonunda 57 milyon TL net kar ve 880 milyon TL özkaynak büyüklüğüne ulaştı.
   
Belirlediği stratejiler ışığında, öngörülebilir nakit akışı ile portföyünü ticari mülk ağırlıklı geliştirerek, düzenli kira gelirini yıllık 50 milyon TL’nin üzerine taşıyan ve devam eden projelerle birlikte toplam gayrimenkul portföy büyüklüğünde 1,8 milyar TL rakamına ulaşan Halk GYO, 2015 yılını, projelerindeki birçok önemli süreci tamamlayarak geride bıraktı.
   
Şirket’ten konu ile ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“İstanbul merkezli Park Dedeman Levent Otel’ini Dedeman Group International’a ve Kocaeli Şekerpınar merkezli Bankacılık Üssü projesinin A Bloğunu ana ortağı Halkbank’a teslim ederek, her iki gayrimenkulden kira geliri elde etmeye başlayan Halk GYO  Vakıf GYO işbirliği ile Sancaktepe’de hayata geçirdiği ve “Bizimtepe Aydos” olarak isimlendirdiği yeni konut projesinin de inşaatına ve satışlarına yıl içerisinde başladı.
   
Şirketin, 2015 yılı gelir ve karlılık rakamlarına önemli ölçüde katkı sağlayan Referans Bakırköy ve Panorama Plus konut projelerinde teslimler ise yıl boyunca devam etti. 2016 yılında ilgili projeleri, satışlarını tamamlayarak portföyden çıkarmayı hedefleyen Halk GYO  portföyünde yer alan ve önemli lokasyonlarda bulunan gayrimenkullerini “portföyün verimli yönetimi” vizyonu dahilinde değerlendirmeye odaklanacak.
 
 Bu vizyon dahilinde portföyünde ofis olarak hizmet veren Salıpazarı binasını, dönem içerisinde otel olarak kullanıma açma kararı alan Halk GYO, 2016 yılında dönüşüm projesine başlamayı ve süreci hızla tamamlamayı hedefliyor. 
   
Aynı zamanda portföyündeki projelerinde kaliteden ödün vermeyen işler çıkaran Şirket’in, Eskişehir Panorama Plus projesi LEED Silver, Şekerpınar Bankacılık Üssü A Blok projesi ile Park Dedeman Levent Otel binası ise LEED Gold sertifika sahibi oldu.
   
Halk GYO’nun, 2016 yılındaki en büyük hedefi ise, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi dahilinde inşa edilmesi planlanan ve dönem içerisinde inşaat izin ruhsatları alınan ofis kulelerinin inşaasına başlamak…”