​Hackerlar LinkedIn şifrelerini sattı

0
60

Hackerler, 117 milyon LinkedIn şifresini sattı.

Toplamda 2 bin 200 dolar(5 bin Bitcoin) tutarında bir meblağa satışa çıkarılan Linkedin hesaplarının SHA1 algoritması yardımıyla çalındığı ifade ediliyor.

SHA1 algoritması kullanılarak bir dizi işlem sonrası ele geçirilen 117 milyon Linkedin hesabı, 72 saat süren bir çalışma ile ele geçirildi veDeep Web’de satışa sunuldu.

Linkedin üzerinde söz konusu saldırıya maruz kalan kullanıcıların birçoğunun Gmail, Hotmail, Yahoo, Mail.ru platformlarını kullandıkları ortaya çıktı.

Shiftdelete’in haberine göre daha önce Rus hackerlar tarafından çalınan 272 milyon e-posta hesabınla ilişkili olduğu saptanan olayda, söz konusu e-posta adresleri ile Linkedin’de bulunan kullanıcıların bu olayda da mağdur oldukları Reuters’da ifade edildi.

Kullanıcılar Sorunu Nasıl Çözebilir?
Kullanıcıların sorundan bariz kurtulma gibi bir durumları şu anki durumda mümkün olmasa da, alacakları birtakım önlemler, onları ileriki süreçteki benzer olaylardan koruyabilecek.

Farklı site/sosyal medya sitelerine, farklı e-posta adresleri, kullanıcı adları ve şifreler ile giriş yapmak kullanıcılar adına en büyük güvence olacaktır.

Alınabilecek diğer bir önlem ise şifre konusunda olacaktır. Farklı ve kişi ile doğrudan bağıntısı olmayan şifreler(doğum tarihi, evlilik yıl dönümü vb.)kullanıcı adına daha güvenlikli bir koruma sağlayacaktır.