Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı rekor hedefliyor

0
78

Tarımın uluslararası buluşması Growtech Eurasia 17. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı, 29 Kasım – 02 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da 50 bin m2 alanda, ‘Tarım ve Teknolojinin Global Buluşması’ ana temasıyla düzenleniyor.

Growtech Eurasia Marka Direktörü Engin Er, “Uluslararası katılımcı sayımızı bu yıl yüzde 50 arttırdık. 30 ülkeden 800 firma Growtech’de olacak. Ayrıca 85 ülkeden 85 bin ziyaretçi katılımı ile yine kendi ziyaretçi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz.” dedi. Growtech, Ekonomi Bakanlığının uluslararası fuarlara katılımcı desteğinden yararlanan tek tarım fuarı. İhracat potansiyeline sahip ve İhracatçılar Birliği’ne üye firmalar, m2 bağımsız olarak 60 bin TL’lik stand katılım bedeli ve stand yapım maliyeti karşılığında 30 bin TL Bakanlık hibe ödemesinden yararlanabiliyorlar.
 
Bu yıl Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO’nun destekleri ile “GROWTECH ATSO Tarımsal İnovasyon Ödülleri” adını alan ödül başvuruları ise 01-20 Kasım tarihleri arasında devam ediyor. Bu yıl 10’ncu kez verilecek Ödüllere yarışma ‘Sera ve Sulama Teknolojileri’, ‘Tohum, Fide’, ‘Bitki Besleme ve Koruma’, ‘Tarımsal Makine ve Teknolojileri’ ve ‘Tarımsal Bilişim’ kategorilerinde tarımsal üretime ticari katma değer katabilecek yeni ürün, proje ve hizmet konusunda geliştirilen tüm çalışmalar katılabiliyor.