Groupama’da her şey müşteri memnuniyeti için

0
202

Yıllık 1 milyar 200 milyon TL hacmiyle Türk sigorta pazarının önemli oyuncuları arasında yer alan Groupama, kurum içinde hızla artan BT taleplerini karşılama amacıyla istemcilerini yaygınlaştırmayı amaçlıyordu.

Her bir istemciye özel operasyonlara gerek duyulması ve problem yaşandığında ne olduğunun anlaşılması için destek ekibinin kullanıcının yanına gitmek zorunda kalması ve her istemciye ayrı ayrı uygulama yüklemenin getirdiği yüksek maliyet gibi sorunlar karşısında Groupama, sanal masaüstü altyapısı (VDI) çözümüne yöneldi. Gerek operasyon gerekse yatırım açısından ihtiyaçlarını karşılamak için VMware Horizon Enterprise’ı tercih eden Groupama bu sayede destek ekiplerinin saatlerini alan işlem süresini dakikalara kadar düşürdü. Masaüstü bilgisayarlarını her cihazdan erişilebilir hale getiren Groupama enerji tüketimini de yüzde 95’e varan oranda azalttı.
Groupama CIO’su Serkan Avcı, VMware tercihlerinin nedenini şöyle açıklıyor: “Kişisel bilgisayarlardan mobil cihazlara kadar toplamda 750 civarında cihazımız vardı. Mobilite ihtiyacını da göz önüne aldığımızda, amacımız 2016’da 200 ince istemciye ulaşmaktı. VMware Horizon Enterprise 6.0 versiyonunu tercih  ettik.”

Groupama Altyapı Yöneticisi Cemal Çolak ise, “Sigorta sektöründe en kritik ürünlerimiz çağrı merkezleri ve provizyondur. Halihazırda bu iş birimlerimiz VDI teknolojileri üzerinde çalışıyor. Ekiplerimizin iş uygulamalarına her noktadan erişim sağlama kabiliyeti elde etmesi sayesinde eskiden çok uzun süren işlemler dakikalar içerisinde sonuçlandırılıyor ve müşterilerimiz de bundan çok memnun oluyor.

Platformun yaklaşık yüzde 75’ini fizikselden sanala taşıdık ve iş sürekliliği açısından çok önemli rekabet avantajı elde ettik” dedi.