Gözü İtalyanların tahtında

0
91

Graniser Seramik, 1997’den bu yana üretim faaliyetlerini gerçekleştirdiği Manisa Akhisar’daki fabrikasında yaklaşık 5 bin çeşit tek ve çift pişirim duvar karoları ile sırlı granit ve bordür üretiyor. Şirketin 22 milyon metrekare üretim kapasiteli tesisiyle beraber istihdam ettiği kişi sayısı 1100. Üretiminin yaklaşık yüzde 60’ını ihracata yönlendiren firma, Amerika, İsrail, Kanada, Yunanistan gibi 60’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 

2015 yılından bu yana Graniser Seramik’te Genel Müdür Yardımcısı CFO olarak görev yapan Fatih Korhan, şirketin CEO pozisyonuna kısa süre önce atandı. Yeni göreviyle beraber şirketin stratejileri ve projeleri üzerine yoğunlaşan Korhan, “Sağlıklı büyüme ve pazarda liderlik hedeflerimiz doğrultusunda sektörde güçlü ve istikrarlı bir şekilde ilerlemek üzere çalışıyoruz” diyor ve “2016 yılında devreye aldığımız yatırımlarımız ile yüzde 65-70’i ihracata yönelik ürünler üreterek ihracat rakamımızı artırmayı hedefliyoruz” bilgisini paylaşıyor.

SERAMİK VE VİTRİFİYE 2018’DE BÜYÜYECEK
Korhan sektörle ilgili de bilgi veriyor. Özellikle seramik ve vitrifiye sektöründe büyüme işaretlerinin 2018’de de olumlu yönde olacağına dikkat çekiyor. Graniser Seramik’in Avrupa ve dünya pazarlarında rekabet gücü yüksek. Ar-Ge ve üretim yatırımları dikkat çekiyor. Sektördeki inovatif çalışmalar konusunda Ar-Ge departmanına önem veren şirket, Türkiye’deki en büyük Ar-Ge merkezlerinden birine sahip. Korhan, tesislerin yenilenmesi, modern teknolojiye ayak uydurulması, en önemli kaynağın ‘insan’ olduğunun unutulmaması ve çok üretmek yerine kaliteli üretme vurgusunun yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sektörün 2023 ihracat hedefi 3,5 milyar dolar. Bunun olabilmesi için de enerji, hammaddeye erişim ve haksız rekabet gibi önemli sorunların çözüme ulaşması şart. Türkiye dünya seramik kaplama malzemeleri ve seramik sağlık gereçleri ihracatında ilk beşte yer alıyor. 8 bin yıllık geçmişe sahip seramiğin, Türkiye’deki hikayesi global pazarlardaki başarılarına bağlı. Yeni yaşam mekanlarına uygulanabilen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, üretilebilir, uygulama kolaylığı sunan yenilikçi tasarımların ortaya çıkması bu hedefi tetikleyecek gibi görünüyor.
Kutu… kutu..
 
Rakamlarla Graniser
65 milyon TL – 2017 yatırım bütçesi
225 milyon TL- 2016 yılı net satışlar toplamı
60- Graniser’in ihracat yaptığı ülke sayısı
1100 personeli var.
1999 da Manisa Akhisar ‘da kuruldu.
22 milyon – Graniser üretim tesislerinde 1 yılda üretilen karo miktarı.