Google’dan görüntülü görüşme uygulaması

0
95

Google, yeni görüntülü arama uygulaması Google Duo‘yu uygulama mağazalarında yayınladı. Google’ın Google I/O 2016 etkinliğinde duyurduğu Google Duo iOS ve Android için uygulama mağazalarında yerini aldı.

Tek dokunuşla yüksek kalitede görüntülü görüşme imkanı veren uygulamada yer alan “Knock Knock”adlı özellik ile kullanıcılar, gelen bir aramaya yanıt vermeden önce video ön izlemesini sunuyor. Basit bir arayüz ve basit özellikleri ile gelen Google Duo ile görüntülü görüşme yapmak için arkadaşınızı davet etmek yeterli oluyor.
Google hesabı gerekmiyor

Teknoyo‘nun haberine göre Google Duo, Google’ın halihazırda anlık iletişim platformu olarak çalışan Google Hangouts’un basit ve sadece video görüşmelerine odaklanan bir versiyonu olarak dikkat çekiyor. Google’ın diğer servislerinden farklı olarak Duo’yu kullanmak için herhangi bir Google hesabı gerekmiyor.

Google Duo uygulaması, WhatsApp ve Telegram benzeri anlık mesajlaşma platformlarında olduğu gibi cep telefonu numarasıüzerinden aktive edilip, yine telefon defteri üzerinden iletişim kuruyor. Hem Wi-Fi hem de mobil internet paketi üzerinden Google Duo’yu kullanmak mümkün. Tabi uygulama yüksek kalitede görüntülü iletişim sunduğu için mobil veri paketini kullanlar için veri ücretleri de abonesi olunan operatöre göre değişebiliyor. 

Türkçe desteği var ama Türkiye’de henüz yok
Google Duo, Türkçe dil desteği ile sunulmasına karşın, şu anda Türkiye’deki uygulama mağazalarından indirilemiyor. Uygulamayı kullanmak isteyen Türkiye’deki kullanıcıların uygulama linki üzerinden öncelikli olarak “Ön Kayıt” yaptırmaları gerekiyor.