Google kurucusunun karmaşık boşanma hikayesi

0
169

Google kurucularından Sergey Brin ve 23andMe kurucusu Anne Wojcicki 8 yıllık evliliklerini sonlandırdı.

2007’den beri evli olan çiftin 2 çocuğu var. Çift boşanmak için geçtiğimiz mayıs ayında Santa Clara Mahkemesine başvurmuştu.

Google’da yaşanan karmaşık ilişkilerin ayrılığa sürüklediği çift çocuklarını birlikte büyütebilmek için halen yakın oturmaya dikkat ediyor.

SİLİKON VADİSİ’NİN İKİ DEV İSMİNİN BOŞANMA SEBEBİ NEYDİ?
Business Insider’ın haberine göre, 2013 yılında, Brin’in Google Glass departmanında çalışan Amanda Rosenberg ile eşini aldatması çiftin ayrı yaşamaya başlamasına sebep oldu.

Fakat Brin’in eşini aldatırken farkında olmadığı bir şey vardı. O da, Rosenberg’in diğer bir Google çalışanı olan Hugo Barra’yla da romantik bir ilişkisi olduğu gerçeğiydi.

Brin durumu öğrendikten sonra eşini aldatmasına sebep olan Rosenberg’den ayrıldı.

Brin şu anda ClearAccessIP adlı teknoloji şirketinin kurucusu Nicole Shanahan ile birlikte.

Boşanmanın anlaşmalı yapılması nedeniyle Google’a çok fazla etkisi olmamasıyla beraber Anne Wojcicki’nin kardeşi Susan Wojcicki de halen Youtube’un başında.

HUGO BARRA’NIN İNTİKAMI
Rosenberg’in Google’ın kurucusuyla başlayan ilişkisi üzerine Hugo Barra ani bir kararla Google’dan ayrılma kararı almış ve Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi’nin başına geçmişti.

2010 yılında kurulan Çinli akıllı cihaz üreticisi Xiaomi, Barra’nın liderliğinde geçirdiği son 2 yılda dünyanın en büyük 3. akıllı telefon üreticisi konumuna yükselmeyi başardı.