Gıda perakendecilerinin sorunları masaya yatırılıyor

0
37

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) tarafından 9 Ekim 2018’de beşincisi düzenlenecek olan ve bu yılki teması “Yeni Perakende” olarak belirlenen “Ortak Gelişim Kongresi” öncesinde, gıda perakendesine yön veren profesyoneller bir araya geldi. GPD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Songör’ün ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya GPD Yönetim Kurulu Üyeleri de katılım gösterdi.
 
Sektörün gündeminde yer alan konulara da değinilen toplantıda, GPD çalışmaları hakkında da bilgi aktarıldı. Ortak Gelişim Kongresi’nin içeriğinin özenle hazırlandığı ifade edilirken, kongrede perakendenin günümüz şartlarına ve geleceğe göre şekillenen yeni düzeni, sektörün güncel durumu, ekonomideki beklentiler, sektöre teknolojinin etkisi ve market ile gıda servis zincirlerindeki yeni formatlara dair konuların işleneceği belirtildi.
 
Sektörün rotasını çizen profesyonellerin buluşacağı kongrede gerçekleşecek “Tanışma Maratonu”nda her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli bir network ağı oluşturulacağı aktarıldı. Öte yandan ilki geçen sene kurulan “Gelişim Market” içerisinde de küçük ölçekli üretici ve tedarikçilere yer verilecek. Bu sene ilk olarak kooperatifler de bu alanda kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar.
 
800’ü aşkın profesyonelin bir arada olacağı “GPD – Ortak Gelişim Kongresi”nde perakendenin, başta tüketici olmak üzere tüm tedarik zincirinde ve ekonomide yarattığı katkı ile bu katkıyı sağlarken iç süreçlerinde gerçekleştirdiği yenilikler ve verimlilik çalışmaları detaylarıyla ele alınacak.