Geleceğin lideri kim olacak?

0
90

LIDERLER VE LIDERLIK üzerine her yıl binlerce kitap ve dergi basılıyor, kongreler düzenleniyor, araştırmalar yapılıyor. Liderler, dünyanın her yanında, kitleleri peşlerinden sürüklüyor. Liderlerin nasıl yetiştikleri, nasıl karar alıp uyguladıkları, çağın dinamiklerine uymak ve onları değiştirmek için neler yaptıkları merak ediliyor.

Prof. Dr. Yeşim Toduk’un kaleme aldığı CEO Plus Yayınevi’nden çıkan “Türkiye’nin Liderlik Haritası”nın teorik bölümlerinde evrensel kaynaklardan yararlanıyor. Kitap, yıllar boyunca yapılan gözlemler, yüz yüze 4 bin görüşme, 200 anket ve 20 röportajdan elde edilen verilerle yoğrulmuş, Türkiye’yi yansıtan bir çalışmanın sonucu olarak okuyucuları karşılıyor. Erol Bilecik, Nilgün Demir, Türkan Saylan, Süleyman Demirel, Zeliha Berksoy, Sercan Çelebi, Figen İsbir, Murat Ülker, Ümran Beba, Canan Özsoy, Burhan Karaçam, Erdal Karamercan, Melih Fereli, İbrahim Betil, Elif Çelik, Gülden Türktan, Hanzade Doğan Boyner gibi isimlerde söyleşileriyle kitaba katkıda bulunuyor. 30 yıldır iş dünyası içinde bulunan, bir yandan da akademik çalışmalarını sürdüren Toduk’un, dünyada liderlikle ilgili yeni teorileri, uygulamaları ve dijital devrimin yarattığı değişiklikleri sunduğu kitabıyla, “Geleceğin lideri kim olacak?” sorusuna yanıtta da veriyor. 

KİBİR: EKONOMİK KRİZİN NEDENLERİ VE BİR SONRAKİ KRİZDEN KAÇINMA YOLLARI
Meghnad Desai

London School of Economics’te (LSE) Emeritus İktisat Profesörü, Meghnad Desai’nin kaleme aldığı kitap Koç Üniversitesi Yayınları ekonomi kategorisinde yayımladı. 2007-2008 finans krizinin ardından iktisat biliminin ciddi eleştirilere maruz kaldığını anlatan Desai, kitapta yanlış gidenin ne olduğunu, iktisat tarihindeki temel krizlere bakarak sorguluyor.

PÜRDİKKAT
Cal Newport

Ünlü bilgisayar bilimci Cal Newport, iletişim teknolojilerinin sınırsız gelişimine hazırlıksız yakalanan günümüz insanının, odaklanma becerisini geri kazanabilmesi için “pürdikkat çalışma” adını verdiği, yeni bir çalışma kültürünü öneriyor. Metropolis Yayıncılık’tan çıkan kitabın çevirisini Onur Öztürk yapıyor.

DÖRT GELECEK: KAPİTALİZMDEN SONRA HAYAT
Peter Frase

Peter Frase’in kitabı Koç Üniversitesi Yayınları tarafından yayımladı. Günümüz dünyasında küresel iklim krizi, gelir eşitsizliği gibi konulardan çıkarılabilecek gelecek senaryoları üzerine düşünen yazar, kitabında edebi ütopya ve distopyalardan faydalanıyor.