GE 30 milyar dolarlık emlak satışıyla Capital’ı daraltıyor

0
55

Blackstone Group LP ve Wells Fargo & Co. General Electric’ten 30 milyar dolarlık emlak portföyü satın almak için anlaşmaya varmak üzere.

Bloomberg’ün haberine göre, adını vermek istemeyen, görüşmelere yakın bir kaynak anlaşmanın çok yakında, hatta yarın bile duyurulabileceğini belirtti.
 
GE ticari emlağa olan yoğun talep ve buna paralel fiyatlardaki artış avantajından yararlanıyor.  Analistler 30 milyar dolarlık varlık satışının GE’ye en az 4.75 milyar dolarlık bir nakit akışı sağlayabileceğine dikkat çekiyorlar.
 
Bu varlıkların elden çıkarılması, CEO Jeffrey Immelt’in GE Capital’i küçültme amacını biraz daha ileriye taşımış olacak; GE Capital’in 2008 yılı mali krizi sırasında krediye erişememesi ana şirketi zor durumda bırakmıştı.  GE Capital’in yabancı bankalarda hisseler de dahil olmak üzere milyarlarca dolarlık varlığı var.
 
Öte yandan, Blackstone ise sahip olduğu 81 milyar dolarlık varlığıyla dünyanın en büyük emlak yatırım işini oluşturmuş durumda. GE ve Blackstone uzun zamandır beraber çalışıyor. Blacsktone daha önce de GE’den milyarlarca dolarlık emlak satın almıştı.
 
Wells Fargo ise düşük faiz ortamında daha yüksek getirili varlıkları portföyüne katmak amacıyla rakiplerinden ticari emlak satın alma sürecinde.