Garanti Yatırım kimya sektöründe iki satın alma işlemine aracılık yaptı

0
58

Garanti Yatırım, Politeknik (Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.) ve Telbis’in (Telbis Yüzeybilim Sinai Kimyasalları A.Ş.), Coventya Beteiligungs GMBH’a satış işlemlerinde aracılık yaptı.

Alüminyum yüzey işlem kimyasalları alanında Türkiye’nin en büyük firması olan Politeknik’in yüzde 80 hissesinin Coventya’ya satışında münhasır satıcı taraf danışmanı olarak görev alan Garanti Yatırım, kimya sektöründe faaliyet gösteren bir başka firma olan Telbis’in, yüzde 100 hissesinin Coventya’ya satışında da aynı görevi üstlendi. Telbis, Coventya’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyordu.

Politeknik ve Telbis hisselerini satın alan Coventya, yüzey işlem kimyasalları sektöründe 4 kıtada, 40’ın üzerinde ülkede faaliyet gösteren uluslararası bir oyuncu konumunda. Coventya’nın dünya üzerinde farklı lokasyonlarda üretim ve dağıtım tesisleri bulunuyor.

Öte yandan, iki satın alma işleminde de münhasır satıcı taraf danışmanı olarak görev alan Garanti Yatırım, kuruluşundan bu yana 7.9 milyar dolarlık birleşme-devralma işleminde danışmanlık yaptı. Garanti Yatırım,43 halka arz ve 290 borçlanma aracı ihracında da lider kurum olarak görev yaptı.