Garanti Bankası ve TEGV’den ‘Matematik Fen Eğlenerek Öğren’ projesi

0
186

Hayata geçirdiği tüm kurumsal sorumluluk proje ve inisiyatiflerinde topluma kalıcı bir değer ve gerçek anlamda fayda yaratma stratejisiyle hareket eden Garanti Bankası, eğitim alanında yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle Matematik Fen Eğlenerek Öğren projesine destek veriyor. Projede, 2. sınıftan 8. sınıfa kadar ilköğretim çağındaki çocuklara, matematik ve fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerinin kazandırılması, bu sayede bilimsel düşünen, problem çözebilen ve bilime karşı olumlu tutum geliştiren nesiller yetişmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Türkiye’nin 37 ilindeki TEGV etkinlik noktalarında uygulanacak programla, 3,5 yılda yaklaşık 100 bin çocuğa ulaşılması planlanıyor. 

Garanti Bankası’nın desteğiyle yürütülen Matematik Fen Eğlenerek Öğren projesi iki eğitim programından oluşuyor. İlk program olan Matematik Eğitim Programı, 2. sınıftan 7. sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerinin temel matematik bilgisine, ilgi çekici ve eğlenceli etkinlik ve materyaller aracılığıyla katkı sağlamayı amaçlıyor. Aynı zamanda öğrencilerin yaratıcı yönlerini destekliyor ve geliştirilen etkinliklerle, çocukların matematiğin renkli dünyasına daha fazla ilgi duymasını sağlıyor. Fen Eğitim Programı ise 2. sınıftan 8. sınıfa kadar olan çocuklara fen bilimlerinin temel bilgi ve becerilerini kazandırıyor, bu sayede eleştirel düşünme, araştırma, yaratıcılık, takım çalışması, karar verme gibi birçok önemli becerinin öğrenilmesine de fırsat yaratıyor. Program ayrıca çocukların çevreye duyarlılık, doğaya saygı gibi tutum ve değerler kazanmasına da katkı sağlıyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan Fen Eğitim Programı’na, 2015- 2016 eğitim-öğretim yılının Şubat ayında başlanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, “Garanti Bankası olarak, sürdürülebilir kalkınmanın sağlanabilmesi için, eğitimin niteliğini ve buna erişimi artırmanın şart olduğuna inanıyoruz. Bizim için önemli olan, topluma sürdürülebilir fayda yaratma stratejimiz doğrultusunda, destek verdiğimiz projelerin de sürdürülebilir, kalıcı değer yaratır nitelikte olması. Kurucusu olmaktan gurur duyduğumuz, öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimi alanında çalışan Türkiye’nin ilk ve tek vakfı olan Öğretmen Akademisi Vakfı, bu anlayışın en somut örneği… Bugün de yine aynı düşünceyle, TEGV ile bir arada olmaktan mutluyuz. Günümüzde ‘gelişmişlik’ tanımı ‘bilgi toplumu’ kavramıyla paralel ilerliyor. Bilginin gücüyle şekillenen bu dünyada söz sahibi olabilmek, hedeflenen yarınlara ulaşabilmek için, iyi yetişmiş, bilgi donanımı yüksek, en önemlisi araştıran ve sorgulayan nesillere ihtiyacımız var. Bunun da yolu, altyapısı güçlü, nitelikli bir eğitimden geçiyor. Bu kapsamda, uzun yıllardır Türkiye’de temel eğitime katkı yolunda son derece önemli bir misyon üstlenmiş, değerli projelere imza atmış Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın, Matematik Fen Eğlenerek Öğren projesine destek vermekten büyük gurur duyuyoruz. Projenin kısa sürede pozitif sonuçlara ulaşacağına inanıyor; değerli paydaşımız TEGV’in yöneticilerini ve gönüllü çalışanlarını, bugüne kadar gösterdikleri başarılardan dolayı içtenlikle kutluyorum.” dedi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Mete Meleksoy da, “Garanti Bankası’nın işbirliğinde hayata geçirdiğimiz Matematik-Fen Eğlenerek Öğren Eğitim Projesi ile çocuklarımızın ilköğretim çağında kazanmaları gereken temel fen ve matematik becerilerini destekliyoruz. Matematiği ve feni severek öğrenen, bu alanlardaki yetkinliklerini artıran çocuklarımız okulda öğrendiklerini pekiştirecek, hayatın içinde daha donanımlı bireyler olacaklar. Yaklaşık 100 bin çocuğumuzun yararlanmasını hedeflediğimiz bu özgün ve yenilikçi eğitim projesi sayesinde çocuklarımızı gelecekte bilimin altın sayfalarında görmek istiyoruz. Bu hayalimizi gerçekleştirmek amacıyla TEGV’e destek veren kurumsal ortağımız Garanti Bankası’na teşekkür ediyor, yeni eğitim projemizin tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.